11 éves a purdé, de már magyar aggastyán kirablásban segédkezik…

Vádat emelt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 26 éves “férfi” és egy 16 éves “lány” ellen, akik tavaly augusztusban ki akartak rabolni egy idős férfit Miskolcon.

A két vádlott és a velük együtt lévő 11 éves “fiú” tavaly augusztusban a belvárosban sétáltak, amikor a város főutcáján felfigyeltek a 93 éves férfira. A lakásáig követték.

A kapu előtt körbevették, ahol a 11 éves gyerek megkérdezte tőle a pontos időt. Amikor az idős ember az órájára nézett, a férfi a gázsprayvel az arcába fújt. Végül azonban nem tudtak elvenni tőle semmit, mert a férfi segítségért kiáltott és ő is elővette a zsebében lévő paprika spray-t, mire a támadók elmenekültek.

Az ügyészség a 26 éves férfi és a 16 éves lány ellen csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. A vádlottak gyermekkorú társa nem büntethető, mert a bűncselekmény elkövetésekor még a tizenkettedik életévét sem töltötte be.

Az ügyészség a 26 éves férfival szemben fegyházbüntetés kiszabására, a fiatalkorú lánnyal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »