"30 migráns támadt ránk, az életünkért futottunk"

Az életükért futottak elmondásuk szerint azok a magyarok, akiket a németországi Gammertingenben támadt meg egy csapat menekült. Az eset előzménye egy szóváltás volt egy helyi kocsmában, ami nem torkollt rögtön erőszakba. Két társaság összeszólalkozott, majd a kontinensfoglalók elmentek a kocsmából.

Magyar Menedék - Badiny

Hírdetés

Azt hittük, a problémát sikerült megoldani, azonban öt perc sem telt, és vagy harmincan tértek vissza, hogy revansot vegyenek – mondta egy helyi magyar, aki részese volt az eseményeknek. Mint mondta, látva a nyilvánvaló erőfölényt, inkább menekülőre fogták, azonban mire beszálltak az autójukba, már körbevették őket.

„Páran még időben el tudtak menni, nekünk nem volt ekkora szerencsénk. Az autóban ültünk, miközben azt ripityára törték, az összes szélvédőt beverték. Nehezen, de végül sikerült kiszállnunk, aztán futásnak eredtünk. Nem túlzok, ha azt mondom, az életünkért futottunk – mondta a magyar férfi, aki két éve él és dolgozik Gammertingenben.

A helyszínen öt rendőr­autó jelent meg, és egy rendőrségi helikopter is körözött a levegőben. A menekültek nagyjából harmincfős társaságából hatot már el is fogott a rendőrség – írja a Blikk.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »