5 tanulság 2016. október 23-ról

5 tanulság 2016. október 23-ról

13880040_fd91179d1838b23c52de332e3c30532d_x.jpgAz idei október 23-a – bár ünnepi, 60. évforduló volt – megint nem lett méltó ’56 hőseihez. A baloldal idén is elrontotta az évfordulót, mint 10 évvel ezelőtt. Azonban a tüntetések sok tanulsággal szolgálnak a jövőre nézve.

1. Juhász Péter szétbarmolt egy tüntetést, Portik is örülhet egy kicsit

Juhász Péter helyszíni tudósítások szerint mindössze 50 emberrel füttyögött, mégis sikerült megzavarnia az ünneplőket és szétbarmolni az ünnepet. Mondjuk Juhász ehhez az egyhez ért. A füttyögők jól hallhatóan füttyögtek a lengyel köztársasági elnök beszéde alatt, füttyögtek Orbán Viktor alatt és füttyögtek a magyar himnusz alatt is. Méltó mindez az ünnephez és ’56 szellemiségéhez. 

2. A Népnyúzó (Bokros), a Hazug (Gyurcsány) és az Ügyetlen (Molnár)

A baloldali tüntetés talán az egyik legnagyobb kudarc az utóbbi időben. Helyszíni beszámolók szerint mindösszesen 1500-an voltak kíváncsiak az Összefogás újabb nagy lépcsőjére. Az esemény sztárja ezúttal is Gyurcsány Ferenc volt. Fletó meghirdette az új programot, amely így hangzik: „aki gyurcsányozik, az Orbánnal van”.

Hírdetés

3. Karácsony Gergely ’19-ben megbukik

Kicsit szomorú volt Karácsony Gergelyt látni a baloldal letűnt figurái között. Karácsony legalább egy olyan gesztust tett, hogy megpróbálta elmagyarázni, hogy a 10 évvel ezelőtti rendőrterror nem volt rendben, és most azért nincsenek velük a jobboldali demokraták. Persze sokáig nem volt ok az örömre, mert utána rögtön szabadkozni is kezdett. Ugyanis az egy dolog, hogy az akkori hatalom lovasrohamot vezényelt békés ünneplőkre, kardlapoztatta és gumilövedékkel lőtte a polgárait, mindezt azonosítószám nélkül. Hogy úgy nyerte meg a választást, hogy pontosan tudta, hogy teljes politikai programja hazugságra épül, hogy a csőd szélére juttatta az országot, hogy minden héten kidőlt emellé egy korrupciós ügy. De azért mégsem volt olyan aljas, mint az Orbán-rezsim. Kedves Gergő! Amikor majd ’18-ben megint mentek a levesbe a nagy összefogásotokkal együtt, te is mész ám ’19-ben, mert ehhez adtad az arcod. Holott akár egy évtizedig elvezetgethetted volna Zuglót.

4. A baloldalnak továbbra sincs semmilyen viszonya ’56-hoz

A baloldal gyakorlatilag semmit sem tud mondani ’56-tal kapcsolatban. Még mindig nem tisztázták, hogy ők ezen a nemzeti ünnepen hol is állnak. Mondjuk ki magyarul, nekik már kicsit ciki Kádár, de a választóiknak annál kevésbé. Épp ezért szépen lapítanak, és Nagy Imre házához járkálnak, mint anno Gyurcsány. Legalább már nem kérdezgetik, hogy „Imre, te mit tennél”. De rekordot itt is Szigetvári Viktor és Juhász Péter vitte, akik egy pontosan 6 perc aktussal intézték el az Együtt nevében az ünnepet. 

5. Vona Gábor hihetetlenül el van ájulva magától

Bár mindenki elfeledkezett szegény Vona Gáborról, ő is mondott ám ma beszédet. Szigetváriékhoz hasonlóan ő is minimális időt szánt ’56-nak. Ideje 90%-ában inkább arról beszélt, hogy milyen szörnyű a mostani kormány, de még inkább arról, hogy ő mit is csinált meg mondott a miniszterelnök dolgozószobájában. És hogy őt mennyire bántják mostanában. Majd szépen le is zárta mondandóját: „hogy hogyan is kapcsolódik mindez ’56-hoz? Úgy, hogy a pesti srácok ma itt lennének velünk!”. Ebben azonban a végére már senki sem lehetett olyan biztos. Egy azonban biztos: Vona Gábor hivatalosan is beleszeretett önnön „zsenialitásába”. 

<!– –>


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »