5 tuti kérdés, amit biztosan NEM tehet fel a Pécsre látogató Orbán Viktornak

5 tuti kérdés, amit biztosan NEM tehet fel a Pécsre látogató Orbán Viktornak

A Szabad Pécs értesült arról, hogy a sajtó nem kérdezheti majd az egyetem-alapítás miatt Pécsre látogató miniszterelnököt, kizárólag a rektort.

Holott lenne téma bőven!

Éltünk a „mi lenne, ha” lehetőségével, és arról érdeklődtünk Fogarasi Gábornál, hogy a Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltje szerint milyen a pécsi emberek mindennapjait befolyásoló kérdésekre kellene mindenféleképpen választ adnia a miniszterelnöknek.

1. Mi a véleménye a miniszterelnöknek arról, hogy fideszes városvezetés mellett, egy Fidesz-kormánnyal a háttérben ismét csődközelbe került a város?

(Emlékezetes, hogy Páva Zsolt és Orbán Viktor még 2009-ben beszélgettek telefonon arról, milyen hihetetlen, hogy a szocialista önkormányzatnak a szocialista kormányzás alatt sikerült eladósítania a várost).

Az internet nem felejt…

Hírdetés

2. Mennyire tartja alkalmasnak a feladatukra, a közvagyon megóvására a jelenlegi fideszes városvezetés tagjait?

(A válasz azért is lenne érdekes, mert Páva Zsolték azután generáltak egy 20 milliárd forintos hiányt, hogy néhány évvel ezelőtt Orbán Viktor állami forrásból konszolidálta a város adósságát).

3. Meg tud-e nevezni egyetlen pécsi szocialista politikust, üzlettársat, akit elszámoltattak volna?

(Hoppá! Fogarasi Gábor szerint 7 év után nem sértő már rákérdezni az elszámoltatásra. Főleg azután, hogy erre az ígéretre építette anno a kampányát a Fidesz Pécsett).

4. A miniszterelnök is látja-e az elmúlt 5 évben a városban megvalósult 10 ezer új munkahelyet?

(Nagy vihart kavart ez a márciusi önkormányzati kimutatás a városban, ahonnan egyszerűen menekülnek az emberek a munkanélküliség miatt).

5. Miért nem segíti egyetlen fideszes képviselő sem az állatkínzók elleni küzdelmet?

(Fogarasi Gábor elmondta, hogy szombaton, a Szurkolók az állatkínzás ellen nevű szervezet pécsi rendezvényén egyetlen kormánypárti politikus sem vett részt. Ezt annyival kiegészíthetjük, hogy a Fidesz nem csak Pécsett bojkottálja ezt a küzdelmet, hanem országosan is).


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »