675 ezres átlagbérért ad egy busznyi ember tanácsokat Tarlóséknak

675 ezres átlagbérért ad egy busznyi ember tanácsokat Tarlóséknak

A zoom.hu közérdekű adatigényléséből kiderült, hogy a 22 főtanácsadó és 15 tanácsadó minőségű alkalmazott havi 25 millió forintjába kerül az adófizetőknek, ez 675 ezer forintos bruttó átlagfizetést jelent.

Az évi mintegy 300 milliós költség azt foglalja magában, hogy a főosztályvezetők esetenként iroda- és titkárságvezetői, vagy csoportvezetői szerepet is betöltenek.

A lap részletes lebontása szerint a csapatból Tarlós István alatt dolgozik 17 tanácsadó és főtanácsadó, ezzel a magasan alatta állnak a legtöbben.

Hírdetés

Bagdy Gábor pénzügyekért felelős helyettes irodája 9 tanácsadót alkalmaz, ők 350 és 900 ezer forint közötti havi bruttó bért kapnak, az átlagfizetés tehát 593 ezer forint.

Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes már csak 6 tanácsadóra támaszkodhat: ők 500 és 850 ezer forint között keresnek havonta, vagyis az átlagbérük 650 ezer forint.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra humánügyi helyettes ötfős tanácsadói stábjában 536 ezer forint az átlagbér, ami személyenként 450-750 ezer forint közötti bruttó havi bért jelent.

Összehasonlításuk szerint a Demszky-érában valamivel többen dolgoztak tanácsadóként, de kevesebb pénzért.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »