91 éves néni koponyáját törte el gondatlanságból a "fiatalember" – éppen amikor beszélgetés közben elkérte a pénztárcáját

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rablás bűntett és gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó súlyos testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást B. Dávid 22 éves halmaji lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. április 1-jén a délelőtti órákban B. Dávid bement egy halmaji, 91 éves asszony lakásába, majd ott beszélgetés közben (éppen csak a tea és a kalács maradt el, elnézve a rendőrség bolondos hírét – szerk.) megkísérelte eltulajdonítani a házigazda pénztárcáját. Ezt a tulajdonos észrevette, és kérdőre vonta a fiatalembert, aki ekkor ellökte őt, aminek következtében a sértett súlyos, életveszélyes koponyasérülést szenvedett. Ezek után a gondatlan elkövető a pénztárcával – benne néhány ezer forinttal – elmenekült.

A délután folyamán az idős nőt egy ismerőse látogatta meg, aki ekkor észlelte vendéglátóján a sérülést, így értesítette a mentőszolgálatot és a rendőrséget.

Az Encsi Rendőrkapitányság járőrei azonnal megkezdték az adatgyűjtést és néhány órán belül elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

A rendőrök gyanúsítottként történő kihallgatása után B. Dávidot bűnügyi őrizetbe vették.

(Police.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »