93 éves férfit támadott meg gázspray-vel a Balog-tenyészet, de megfutamította őket

Vádat emelt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 26 éves férfi és egy 16 éves lány ellen, akik tavaly augusztusban ki akartak rabolni egy idős férfit Miskolcon.

A két vádlott és a velük együtt lévő 11 éves fiú tavaly augusztusban a belvárosban sétáltak, amikor a város főutcáján felfigyeltek a 93 éves férfira. A lakásáig követték.

A kapu előtt körbevették, ahol a 11 éves gyerek megkérdezte tőle a pontos időt. Amikor az idős ember az órájára nézett, a férfi a gázspray-vel az arcába fújt.

Végül azonban nem tudtak elvenni tőle semmit, mert a férfi segítségért kiáltott, és ő is elővette a zsebében lévő paprikaspray-t, mire a támadók elmenekültek.

Az ügyészség a 26 éves férfi és a 16 éves lány ellen csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. A vádlottak gyermekkorú társa nem büntethető, mert a bűncselekmény elkövetésekor még a tizenkettedik életévét sem töltötte be. Az ügyészség a 26 éves férfival szemben fegyházbüntetés kiszabására, a fiatalkorú lánnyal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

(Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »