A CIA árulhatta el Rózsa-Flores Eduardót

A Túlélve Bolíviát című dokumentumfilm Tóásó Előd 5 év 10 hónapig tartó bebörtönzéséről, a kiszabadulásról és arról szól, hogy „Rózsa-Florest arra kérték az amerikaiak, hogy a baloldali kormány drogszállítmányait figyelje, amerikai titkosszolgálati értesülések szerint ugyanis a bolíviai hadsereg katonai gépeken csempészte a kokaint Venezuelába, ahonnan a kábítószert az amerikai piacokra terítették.”

A Magyar Nemzet úgy tudja, az amerikaiak cserben hagyhatták Eduardót, ugyanis az ügynökeik a Las Americas Hotelben történt rajtaütés előtti napokban eltűntek. Ez 2009 áprilisában volt, ekkor bolíviai kommandósok lelőtték Rózsa-Flores Eduardót, a szovátai Magyarosi Árpádot és az ír Martin Dwyert, valamint Tóásó Elődöt és Mario Tadicot letartóztatták terrorizmus vádjával.

Hírdetés

A börtönben készült titkos felvételeket is bemutató film a Duna World csatornán augusztus 27-én este, a Hír TV-n pedig szeptember 3-án, vasárnap este 11 órakor kerül adásba.

A lap egy rövid interjút is készített a Tatabányán informatikát tanító Tóásó Előddel, akinek hamarosan saját műsora is indul a Hír TV-n – ebben a silány magyarországi lehetőségek miatt külföldre menekült magyarokkal fog beszélgetni.

Az interjúban elhangzott, hogy Tóásó Előd Bolívia elleni pere a nemzetközi törvényszéken jelenleg abban a szakban van, hogy napok kérdésén múlik az Amerika-közi Bizottság határozatának megszületése. Ezután ajánlhat fel Bolívia méltányos kártérítést és rehabilitációt számára, ha pedig ez elmaradna, akkor erre kötelezni fogja a bíróság a latin-amerikai országot. Tóásó Előd arra számít, hogy két éven belül lezárul az ügy.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »