A cigány gomba módra szaporodik Olaszországban is

Mintegy hatmillió bevándorló él Olaszországban, akiknek több mint nyolc százaléka illegálisan tartózkodik az országba. 2016-ban több mint 200 ezer bevándorló részesült olasz állampolgárságban, köztük minden tízből négy kiskorú volt, vagyis Olaszországban letelepedett bevándorlók gyermekei jutottak olasz állampolgársághoz.

A kedden közölt legfrissebb olasz statisztikai adatok szerint az 57 milliós Olaszországban valamivel kevesebb mint hat millió bevándorló él. Számuk 1,5 százalékkal emelkedett egy évvel ezelőtthöz képest.

Az Olaszországban tartózkodó bevándorlók 8,2 százaléka számít illegálisnak, ami azt jelenti, hogy nincs bejelentve és nincs tartózkodási engedélye. Utóbbiak jelentős része évek óta Olaszországban él és alkalmi munkát végez.

A tartózkodási engedéllyel Olaszországban élő és dolgozó bevándorlók többsége romániai (23,2 százalék), albán (8,9 százalék) és marokkói (8,3 százalék). 2016-ban több mint 200 ezer bevándorló részesült olasz állampolgárságban, köztük minden tízből négy kiskorú volt, vagyis Olaszországban letelepedett bevándorlók gyermekei jutottak olasz állampolgársághoz.

Hírdetés

Matteo Salvini az egyre erősödő Északi Liga vezetője bejelentette, hogy a párt vasárnap Rómában utcai tüntetést tart az ellen, hogy az Olaszországban született vagy itt hosszabb ideje élő bevándorló-gyerekek automatikusan olasz állampolgársághoz jussanak.

Az erről szóló törvénytervezetet (ius soli) az olasz balközép kormány még a törvényhozás vége előtt el akarja fogadtatni. A törvény a számítások szerint majdnem 800 ezer bevándorló gyereket juttatná olasz állampolgársághoz.

Matteo Salvini korábban kijelentette, hogy Itáliában az olaszok “etnikai lecserélése” zajlik. Az Északi Liga vezetője szerint az olasz balközép kormány migrációs politikájával Olaszországban előre tervezett invázió zajlik, “semmittevők és bűnözők” árasztják el Olaszországot, “akik nem háború elől menekülnek, hanem Olaszországban teremtenek konfliktushelyzetet”.

Az olasz belügyminisztérium keddi adatai szerint az év eleje óta több mint 117 ezer migráns érkezett Olaszországba, a tavalyi év ugyanezen periódusában mért több mint 173 ezerhez képest.

Hunhír


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »