A Felcsút nevetett a végén: 14 milliárdos TAO-forrást kaptak

A Felcsút nevetett a végén: 14 milliárdos TAO-forrást kaptak

A TAO-rendszer 2011-es indulása óta összesen 450 milliárd forintos forrást kapott a magyar sport – nyilatkozta még múlt héten Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Mivel a támogatási ciklus idén véget ér – és a folytatáshoz újra engedélyt kell kérni Brüsszeltől – az Mfor.hu összegezte, hogy melyik klub és sportág járt a legjobban a támogatással.

 Az első ciklusban 5 sportág vehette igénybe a támogatásokat:

a labdarúgás,a kézilabda,a kosárlabda,a vízilabda,és a jégkorong.

A lista a jövőben még a röplabdával is bővülni fog, ám véleményünk szerint a sportág a legkisebb támogatásban részesülők közé fog tartozni. A fenti 5 sportágban 2011 óta az 5 legnagyobb támogatást kapó csapat összesen 53 milliárd forint “közpénz jellegét elvesztő társasági adóforintot” zsebelhetett be. Ennek

43 százaléka ment a fociba (23,2 milliárd forint),20,8 százaléka a vízilabdába (11,1 milliárd forint),15 százaléka a kézilabdába (8,1 milliárd),10,6 százaléka a kosárlabdába (5,6 milliárd),9,6 százaléka pedig a jégkorongba (5,1 milliárd).

 A foci Orbán Viktor kedvenc sportága, így talán nem meglepő, hogy ez a terület kapta a legtöbb TAO-pénzt. A klubok és akadémiák közül szintén a felcsúti szervezethez érkezett a legnagyobb forrás az elmúlt hat évben. Az Orbán által létrehozott Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány összesen 13,9 milliárd forintot kapott.

 Ez több mint négyszer nagyobb forrás, mint ami a második legnagyobb nyertes szerzett meg: az Illés Sport Alapítvány az Mfor.hu cikke alapján 2,8 milliárd forintot zsebelhetett be.

Mögötte százmilliókkal lemaradva a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC került 2,17 milliárd forinttal, amiből valamivel több mint egymilliárd tárgyi eszköz beruházásra ment el. Az UTE 2,16 milliárdot, zömében utánpótlás-nevelésre, a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre pedig 2,12 milliárdot kaszált a rendszernek köszönhetően.

 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »