A Fidesz Magomedről: Egyéni problémákkal nem foglalkozunk

„Egyéni problémákkal a frakciónk nem foglalkozik, közlekedési balesettel sem, olyan ügyekkel sem, amikor valaki valakinek a zsebéből kiveszi a pénztárcáját, a meccsen szidják a bírót, vagy megfenyegetnek valakit. Ez nem a mi dolgunk, nem a Fidesz-frakció dolga, ilyen kérdéssel nem szoktunk foglalkozni” – ezt mondta a Fidesz frakciójának szóvivője a Hír TV azon kérdésére, nem tartják-e vizsgálandónak a Magomed-ügyet.

Mint ismeretes, egy csecsen férfi – Magomed Daszajev – közvetítette Komáromy Gergelynek az üzenetet, hogy jobb, ha nyilvánosan bocsánatot kér a szovjet emlékmű megdobálása miatt, különben baja lehet neki és a családjának is. „Tök jóba lettünk vele konkrétan, de az nagyon para, hogy egy ilyen videót kell csinálni, azért, nehogy valakik megtaláljanak, mert állítólag sok ilyen ember van szerinte” – mondta az aktivista. Az ügyről és a csecsen férfiről itt írtunk bővebben:

http://mno.hu/

Hírdetés

Az LMP a nemzetbiztonsági bizottságban vizsgálná ki, milyen veszélyt jelenthet, ha csecsenek fenyegethetnek meg magyarokat a politikai véleménynyilvánításaik miatt. Szél Bernadett bízik benne, hogy a kormány is képviselteti majd magát a szerdán esedékes következő ülésen.

A kormányzatnak nincs feladata a csecsen férfi ügyében – ez a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár véleménye. Tuzson Bence a megfélemlített aktivistának azt tanácsolta, tegyen feljelentést.

„Magyarországon minden magyar állampolgárt meg kell védeni, a magyar hatóságoknak is ez a kötelességük. Úgyhogy ha valaki úgy érzi, hogy, miként ez a sajtóban elhangzott, az ő véleményét befolyásolták, és nyomást gyakoroltak rá, bűncselekményt követtek el vele szemben, akkor meg kell tenni természetesen a megfelelő feljelentéseket, hiszen a bűncselekmény minden esetben bűncselekmény” – mondta Tuzson Bence.

A Hír TV videója:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »