A hétvégén beköszönt a tél, hózáporok is lehetnek

A hétvégén beköszönt a tél, hózáporok is lehetnek

A Kárpát-medencétől nyugatra elhelyezkedő anticiklon peremén egy hidegfront érkezik felénk, így északnyugat felől eleinte nedves, majd szombaton már szárazabb, egyre hidegebb levegő áramlik térségünk fölé – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az OMSZ előrejelzése szerit péntek éjszaka túlnyomóan borult lesz az ég, csak szombat hajnalban, északnyugaton szakadozik a felhőzet. Többfelé várható eső, szitálás. A Dunántúlon és északkeleten megélénkül az északi, északnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A késő esti 2 és 7 fokról a hajnali órákra 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

http://mno.hu/

Hírdetés

Szombaton aztán északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon estig borult marad az ég. Északnyugat kivételével eleinte többfelé, majd északnyugat felől egyre kevesebb helyen alakul ki eső, legkésőbb a Tiszántúlon szűnik meg a csapadék. Estefelé északnyugat felől ismét több felhő érkezik, de csapadék abból nem valószínű. Az északnyugati, északi szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 10 fok között alakul.

Vasárnap gyengén és erősebben felhős időszakok és területek egyaránt lesznek. Szórványosan előfordul zápor, elsősorban a hegyekben havas eső, illetve hózápor is lehet. A nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között alakul.

http://mno.hu/

Hétfőn felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan kialakulhat zápor, a hegyekben havas eső zápor, hózápor is lehet. A nyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »