A hétvégére visszatér a hőség

A hétvégére visszatér a hőség

POZSONY. Néhány hidegebb nap után fokozatosan visszatér a hõség Szlovákiába. A hétvégén ismét napozhatunk, lubickolhatunk, ám érdemes elõvigyázatosnak lennünk. A meteorológusok ugyanis szombatra figyelmeztetést adtak ki a várható nagy meleg miatt.

Már csütörtökön is némileg melegebb lesz, mint az elmúlt napokban. A hõmérséklet a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) elõrejelzése szerint országszerte 20-25 Celsius-fok körül alakul, sõt, Nyugat-Szlovákia déli tájain akár 25-29 fok is lehet.

Pénteken kevés felhõ borítja majd az égboltot, bár helyenként, fõleg északabbra átmenetileg megerõsödhet a felhõzet, elszórtan záporok, zivatarok is elõfordulhatnak. Reggel szórványosan ködképzõdés is lehetséges. Napközben 27-32 fokra szökik majd fel a hõmérõ higanyszála, a magasabban fekvõ területeken pedig 25 fok körül alakul majd a nappali csúcshõmérséklet. A meteorológusok gyenge légmozgásra számítanak.

Szombaton többnyire derült lesz az égbolt, s már igazi hõségben lesz részünk, az ország nagy részén 29-34 fokig is emelkedhet a hõmérséklet. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet Nyugat-Szlovákiára, illetve Közép- és Kelet-Szlovákia déli régióira vonatkozóan elsõfokú, sárga figyelmeztetést adott ki, amely 13.00 és 18.00 óra között lesz érvényben.

A hét utolsó napján az ország nagy részén csak kevés felhõ lesz majd az égen, bár helyenként – fõleg északkeleten – megerõsödhet a felhõzet. Éjjel 14-19 fok valószínû, a nappali csúcshõmérséklet pedig 29-34 fok körül alakul majd.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »