A Himnuszt is kifütyülték a tüntetők a Kossuth téren

A Falk Miksa utca és Szent István körút sarkán tartott sajtótájékoztatót Szigetvári Viktor és Juhász Péter a tüntetés előtt. Azt ígérték, hogy csak Orbán Viktort fogják kifütyülni az Együtt aktivistái, a lengyel elnök beszéde alatt csöndben lesznek. A párt bejelentette, hogy mostantól Orbán Viktor összes nyilvános rendezvényén fütyülni fognak, így akarnak tiltakozni ellene.
Az eseményen viszont, ahogy már percről percre tudósításunkban is olvashatták, folyamatosan fütyültek, kisebb megszakításokkal. Az ünnepi műsor alatt is sípoltak, fütyültek, kiabáltak, egy idős forradalmárt kifütyültek a színpadon, továbbá Áder János magyar és Andrzej Duda lengyel államfőt is.Emellett a lengyel és a magyar himnusz alatt is füttykoncert volt.
A himnusz elején is fütyültek, de ezután a körülöttük álló emberek rájuk szóltak és csend lett. A díszünnepség alatt végig feszült volt a légkör ott, ahol a tüntetők álltak, többször volt dulakodás is, előfordult, hogy a biztonsági őröknek kellett szétválasztaniuk a szemben álló feleket.

Hírdetés

http://www.origo.hu


Forrás:magyarellenesseg.com
Tovább a cikkre »