A hiúságok máglyáján – idén már nem léphet pályára a 105 milliós játékos

A hiúságok máglyáján – idén már nem léphet pályára a 105 milliós játékos

A szélső még szombaton, a Getafe elleni labdarúgó bajnoki mérkőzésen szenvedett sérülést: a bal combjában szakadt el egy ínszalag. Tegnap még abban reménykedtek, hogy 2 hónap múlva már játszhat Dembélé, azonban a helyzet ennél súlyosabb.

Más szempontból pedig kifejezetten ironikus: ugyanis nincs egy hónapja, hogy a katalán sztárcsapat 105 millió euróért (31,9 milliárd forintért) megvásárolta a labdarúgót a Borussia Dortmundtól – miután a francia már sztrájkba is lépett, így akarta kierőszakolni, hogy elengedjék őt a németek.

Ezzel ő lett a világ második legdrágább focistája, a brazil Neymar mögött, akit világcsúcsot jelentő 222 millió euróért (67,6 milliárd forint) vásárolt meg a francia PSG és/vagy a katari uralkodócsalád.

Hírdetés

Dembélé ugyanakkor jövőre biztosan legalább egy hellyel hátrébb szorul ezen a kétes értékű dobogón, hiszen 2018-ban ütik nyélbe az Mbappé-üzletet, a Monaco minimum 145 millió eurót kap az akkor 20 éves francia csatárért cserébe a PSG-től és/vagy a katari uralkodócsaládtól.

Miközben mielőbbi felépülést kívánunk Dembélének, azért tegyük fel a sérülése tudatában is a kérdést: tényleg megér egyetlen ember/játékos több mint 100 millió eurót?

Vagy nem történt más, mint hogy egy nagy zsák pénzt ráhajítottunk a hiúságok máglyára?

Ui.: ezek után, mivel úgyis elég ramaty az idő, ajánlom, hogy nézzék meg Brian De Palma 1990-es remekét, a Hiúságok máglyája című filmet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »