A Jobbik alkotmányba foglalná, hogy egy kormány se vezethesse vissza a letelepedési kötvényeket

A Jobbik alkotmányba foglalná, hogy egy kormány se vezethesse vissza a letelepedési kötvényeket

A jobbikos honatya elmondta, hogy tavaly októberben sikerült közös nevezőt találni egy ötpárti egyeztetésen a tekintetben, hogy a migráció megakadályozására szükség van és a beáramló tömegektől meg kell védeni az országot. Abban azonban a kormánypártokkal nem sikerült dűlőre jutni, hogy a gazdag migránsok betelepedését is megakadályozzák. Miután a Fidesz bevállalta azt, hogy elbukjon az alkotmánymódosítás, csak azért, hogy védje a letelepedési-kötvény bizniszt, a Jobbik újra és újra benyújtotta a javaslatot, remélve, hogy a kormánypártok jobb belátásra térnek.

Nem így történt. Ahelyett, hogy a Fidesz egyszerűen megszavazta volna a módosítást, hónapokkal később egy kormányrendeletben függesztette fel a kötvények árusítását. Ez azonban nem végleges. A kormányrendelet nem ad garanciát arra, hogy nem fogják visszavezetni a korrupt üzletet.

A Jobbik ezért a korábbi javaslatát kiegészítette azzal a ponttal, hogy

a jövőben se lehessen ellenszolgáltatásért a letelepedés, tartózkodás jogát megvásárolni.

Staudt Gábor kijelentette, hogy

Hírdetés

„ha a kormány elutasította a Juncker-kvótákat, a Rogán-kvótákat is utasítsa el.”

Gondoljunk csak bele, ha visszavezetnék a kötvények árusítását, akár maga Juncker is megvásárolhatná a kötvényeket annak az 1300 embernek, akiket Magyarországra kívánnak küldeni.

Staudt szerint ha a kormány nem tervezi a letelepedési kötvények árusításának visszavezetését, akkor nincs oka elutasítani a Jobbik javaslatát, amennyiben mégis azt teszi, az azt jelenti, hogy hazaárulásra készülnek.

A Fidesz képviselője, Vas Imre többször elmondta, hogy miután a Jobbik nem szavazta meg tavaly novemberben azt a formáját a módosító javaslatnak, ami a Fidesz számára is megfelelt volna, és hiába vezették ki a kötvényeket kormányrendelettel, a Fidesz nem fogja megszavazni a módosítást. Ahogy fogalmazott, ez már egy ítélt dolog, ezért nem foglalkoznak a kérdéssel.

Staudt Gábor hüledezve hallgatta a kormánypárti képviselő válaszát, aki természetesen azt nem tartotta ítélt dolognak, amikor a parlament leszavazta a plakáttörvényt, a Fidesz pedig vélhetően törvénytelenül visszahozta azt a Ház elé.

A jobbikos képviselő úgy véli, javaslatukat a piszkos pénz védelme érdekében utasítják el a kormánypártok.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »