A Jobbik nem mond le az egynapos autópálya-matrica bevezetéséről

A Jobbik nem mond le az egynapos autópálya-matrica bevezetéséről

MTI nyomán

Elfogadhatatlan, hogy egynapos ügyintézés vagy egészségügyi kezelés miatt is meg kell váltani a 10 napos matricát, ezért a Jobbik továbbra is az egynapos pályamatrica bevezetését sürgeti.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján indokolatlan sarcnak nevezte, hogy egy egynapos ügyintézéshez vagy egészségügyi kezeléshez is csak 10 napos matricával lehet igénybe venni a fizetős utakat.

Mint mondta, Európában Magyarországon a legmagasabb az éves matrica díja és a megyei díjszabás is a középmezőnyben található.

A Jobbik javaslata, hogy kedvezményes áron, magyar állampolgár egy napra is tudjon autópálya-matricát váltani – fogalmazott, majd kérdésre kifejtette: nem tesznek éles különbséget magyar és uniós állampolgárok között, ugyanakkor például ha magyar benzinkúton vagy magyar mobilszolgáltatónál vásárolható a matrica, akkor az olyan paramétereket hoz be, ami révén a magyarok fogják inkább igénybe venni.

Z. Kárpát Dániel azt is közölte, hogy javaslatcsomagot dolgoztak ki a motorral közlekedőkre vonatkozóan is; nekik is az autósokkal azonos kedvezményeket – például az egynapos matricát – szeretnének elérni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »