A korrupció ötven árnyalata – össztűz Orbánra

A korrupció ötven árnyalata – össztűz Orbánra

Össztűz zúdult a miniszterelnökre a parlamentben. Ötven azonnali kérdéssel borította fel a parlamenti ülést a Jobbik. Kérdőre vonták Matolcsy Györgyöt is.

A korrupció ötven árnyalata címen félszáz ügyben vártak volna választ a kormányfőtől, aki azonban ma nem vett részt a parlament ülésén. A miniszterelnök Lázár Jánost jelölte ki válaszadónak, de ezt az ellenzéki politikusok nem fogadták el, egy-egy rövid megjegyzéssel mind az ötven esetben visszautasították. A kérdésekre a kormányfőnek a soron következő harmadik ülésen kell válaszolnia.

Matolcsy sem maradt ki

Kérdőre vonták az ellenzéki politikusok a jegybank elnökét is, akit a egyebek közt az MNB alapítványairól és költéseiről számoltattak el. Matolcsy György a parlamenti vita előtt nyilatkozott a Hír TV-nek. Egyszerű vitának nevezte a Pallas Athéné Alapítványok adatainak titkosítását. Az elnök hozzátette: minden közérdekű adatot kiadnak az Alkotmánybíróság döntése nyomán. A jegybankvezér azt javasolja, hogy a jövőben az Állami Számvevőszék is kapjon felhatalmazást a Pallas Athéné Alapítványok ellenőrzésére.

„Tiszta víz került a pohárba, az Alkotmánybíróság végül döntött, ezt mindenki figyelembe veszi. Azt javaslom, hogy az Állami Számvevőszéket kérje fel az Országgyűlés, hogy a Pallas Athéné Alapítványokat visszamenőleg is, jelenleg is és előre is ellenőrizze. Legyen minden egyes alapítványi döntés fölött, a mai kontrollok mellett, még egy kontroll, az Állami Számvevőszék kontrollja” – mondta Matolcsy György.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »