A Kovászna megyei közegészségügyi igazgatóság szerint Brassó megyébõl importálták a kanyarót

A megyében észlelt nyolc kanyarós megbetegedést a szomszédos Brassó megyéből “importálták”, állítják a Kovászna megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) képviselői.

Igyártó Gabriella, a DSP képviselője elmondta, három 7 hónapnál kisebb gyerek kapta el a betegséget, akik átadták a fertőzést család többi tagjának.

“Elszigetelt esetek, nem közösségekben jelentek meg és Brassó megyéből hozták át. Mi azért aggódunk, mert sok szülő, főleg Bodzaforduló vidékéről, Árapatakról és Hetéből Brassóba viszi a sürgősségi osztályra a gyerekét és nem hozzánk a megyébe. (…) Ott kapták el a kanyarós fertőzést” – nyilatkozta hétfőn az AGERPRES hírügynökségnek Igyártó Gabriella.

Az igazgatóság képviselője hozzátette, Kovászna megyében a lakosság mintegy 90%-a rendelkezik kanyaró elleni oltással, de az utóbbi időben egyre több szülő utasítja el a vakcinát.

Június 16-ig 30 személy hunyt el kanyarós megbetegedés miatt, a harmincegyedik eset még nem nyert megerősítést – tájékoztat az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

Az intézet szerint a járvány kezdete óta összesen 7233 kanyarós esetet regisztráltak.

Nyolc haláleset Temes megyében, öt Arad megyében, hat Dolj megyében, négy Krassó-Szörény megyében, egy-egy Bihar, Szatmár, Călăraşi, Vaslui, Galaţi, Maros megyében és Bukarestben történt. A 31. eset Kolozs megyében történt, azonban erről még nem bizonyosodott be, hogy a kanyaró miatt hunyt el az áldozat – írja az INSP honlapja.

Az ország 41 megyéjéből jeleztek kanyaróvírussal való fertőződést.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »