A lengyel akarat: EGYETLEN SZÍNES BŐRŰ MUSZLIMOT SEM…

A barcelonai terrortámadás után Lengyelország végleg besokallt, és nem hajlandó egyetlen muszlim KONTINENSFOGLALÓT sem befogadni. A Kronen Zeitung is rámutat a cikkében, hogy a keletről érkezőkre nyitottak a lengyelek. Lengyelország ebből a szempontból is Magyarországhoz hasonló helyzetben van, ugyanis a tőle keletre fekvő országokban sok lengyel él, miután Litvánia, Fehéroroszország és Ukrajna nyugati része is Lengyelországtól elszakított terület.

Pawel Soloch a lengyel Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője arról beszélt kedden, hogy Lengyelország megerősíti korábbi álláspontját, és nem fogad be muszlim bevándorlókat.

A legutóbbi terrortámadás megmutatta, hogy a rosszul integrált muszlimok természetes bázist jelentenek a terroristák számára” — mondta Soloch, aki ezután megerősítette a józan emberek számára teljesen egyértelmű összefüggést: a terrorizmus veszélye nagyobb ott, ahol több a bevándorló.”

Korábban Witold Waszcykowski arról beszélt, hogy Lengyelország nyitott a migrációra, kivéve ha a Közel-Keletről vagy Afrikából érkeznek a bevándorlók. Viszont például Ukrajnából (ahol ellentétben sok olyan országgal, amin át a migránsok érkeznek, háború dúl) vagy Fehéroroszországból befogadják az érkezőket.

A Kronen Zeitung is rámutat a cikkében, hogy a keletről érkezőkre nyitottak a lengyelek. Lengyelország ebből a szempontból is Magyarországhoz hasonló helyzetben van, ugyanis a tőle keletre fekvő országokban sok lengyel él, miután Litvánia, Fehéroroszország és Ukrajna nyugati része is Lengyelországtól elszakított terület.

Ukrajnából (ellentétben a balkáni útvonalon érkezőkkel) ráadásul tényleg menekültek jönnek akár Magyarországra, akár Lengyelországba, hiszen ott háború dúl. Emellett fontos tényező, hogy ezekben az országokban hasonló kultúrájú népek élnek, így nem nagy csoda, hogy onnan befogadnak embereket a lengyelek, de Afrikából nem.

888.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »