A lóverseny cég igazgatója a többszörösen büntetett Lakatos Csabának: „jó, b.szd meg, csak neked, megcsinálom”

A lóverseny cég igazgatója a többszörösen büntetett Lakatos Csabának: „jó, b.szd meg, csak neked, megcsinálom”

A lóverseny cég igazgatója a többszörösen büntetett Lakatos Csabának: „jó, b.szd meg, csak neked, megcsinálom”

A lóversenypályán rettegnek a többszörösen büntetett idomár-hajtótól, Lakatos Csabától, akiről az a hír járja, hogy kitiltásokat, valamint kitiltások felfüggesztését is képes úgymond elintézni Pécsi Istvánnál, az állami tulajdonú Kincsem Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezetőjénél. A Privatkopo.hu megbízottja kapcsolatba lépett Lakatossal, akitől azt kérte, hogy intézze el az igazgatónál, hogy egy korábban kitiltott hajtót visszaengedjen a Kincsem Park területére. Lakatos vállalta a feladatot. A bűnügyi portál által megbízott férfi rögzítette az ügyben folytatott beszélgetéseket, amelyekből kiderül, hogy az idomár-hajtó valóban képes kitiltásokat felfüggesztetni. Már csak az a kérdés: ha ez ilyen könnyen megy neki, akkor mennyire voltak megalapozottak, jogszerűek azok a kitiltások?

Lakatos Csaba: „Szerintem elintézi nekem, csak az én kedvemért”

A Privatkopo.hu ezúttal két beszélgetés – rejtett technikával rögzített hangfelvételének – szó szerinti leiratát hozza nyilvánosságra.

X.Y.: Szervusz, Csaba, X.Y. vagyok.

Lakatos Csaba: Na, helló! Mi a helyzet?

X.Y.: Hát, én is ezt kérdezem.

Lakatos Csaba: Beszéltem szombaton az igazgatóval. Ma tárgyalják a kérelmemet, amit beadtam. Elsejétől van írva a papír. Január 1-től akarta egyébként visszaengedni az igazgató, de mondtam, hogy nem, december 1-et szeretnék, azt mondta, ha ez a kérésem, akkor addig meglesz, nyugodjak meg. Szerintem elintézi nekem, csak az én kedvemért. Azt mondta az igazgató, hogy reméli, hogy ez legalább nekem jó lesz, mert ő nem nagyon akarja, hogy visszakerüljön. Mondtam neki, hogy igen, jó lesz, csináld meg. Azt mondta, jó, b.szd meg, csak neked, megcsinálom.

X.Y.: Azért a te kérésedre csak máshogy megy… Nem?

Hírdetés

Lakatos Csaba: Mondtam az igazgatónak, ha netán valamit csinál, b.szd ki megint.

X.Y.: De azt mondtad korábban, hogy végül is nem csinált semmit.

Lakatos Csaba: Nem szeretik őt. Szemtelen mindenkivel. Jószívű, de kifordulós. Nem csinál ő rosszat, csak van egy stílusa, amit itt, a pályán nem szeretnek. Amikor úgy érzi, hogy jobban mennek a dolgai, akkor szemtelen, nagyképű.

X.Y.: Mindegy. Nem vagyunk egyformák. Ma rákérdezel, hogy mi van. Nem?

Lakatos Csaba: Persze. De az biztos, ha nem úgy viselkedik, ahogy kell, én kiállok mögüle, szólok az igazgatónak, hogy köszi, és azonnal ki fogják b.szni megint.

X.Y.: Na, jó, indulok Budapestre, majd hívjál már, ha tudsz valamit, Csabi. Köszi!

Lakatos Csaba: Persze. Szia!”

             Pécsi István: „Remélem, hogy ez legalább neked jó lesz”

A második beszélgetés:

X.Y.: Szia! Igen, Csabi.

Lakatos Csaba: Szia! Na, beolvasom neked. Ez a Privatkopo.hu portálon van. Az egész pálya megosztotta a cikket. Na, hallgasd! Új cikksorozat indul a Privatkopo.hu-n: visszaélések, törvénysértések, „kicsinálások” az állami tulajdonú lóversenycégeknél. A jövő héten cikksorozat jelenik meg a Privatkopo.hu-n az állami tulajdonú Kincsem Park Kft., valamint a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. működésével kapcsolatos törvénysértésekről, visszaélésekről. A célkeresztben Pécsi István, a magát Putyinnak képzelő, a valóságban szpíkerből és lovászból lett ügyvezető fog állni. Tétre, helyre, befutóra. A felsőfokú végzettséggel nem rendelkező Pécsi Istvánt – saját állítása szerint – Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter személyesen kereste meg és kérte fel a magyar lóversenyzés egyik legfontosabb posztjára 2014 őszén. Azóta 3 év telt el. A Privatkopo.hu – mintegy 2 hónapos adatgyűjtést követően – a jövő héttől tényfeltáró cikksorozatban mutatja be, milyen visszaélések, törvénysértések történtek a lósportban, valamint azt, hogy a magát kiskirálynak gondoló Pécsi miként „intézi el” – a jogszabályokra, rendeletekre fittyet hányva – versenyzők, lótulajdonosok sorsát, és ezen tevékenységében kik a partnerei – és miért. Hamarosan indul a nagy futam – tétre, helyre, befutóra. Ez, hogy ki a partnere, itt rám gondoltak. Szerinted én ezek után mit tudok csinálni? Hagyjuk ezt az egészet, ezzel nem tudunk mit kezdeni, b.szd meg. Most mit mondjak az igazgatónak? Ha ezt előre tudom, oda se megyek a Pistához. Megmondom, mi fog történni. Holnap, ami van bent lova a pályán, azt kidobják a pályáról. És kitiltják az anyját is. És tudod, hova mehet? Ahova akar. Nagyon rá fognak b.szni. Nagyon rá fognak b.szni. Én már nem tudok mit csinálni, mert ezt az igazgató látni fogja ma. Így már biztosan nem engedik vissza a pályára. Most képzeld el, csütörtökön odamegyek a Pécsihez, kikönyörgöm, hogy visszaengedjék, pénteken beviszem a kérelmet, szombaton mondja az igazgató, hogy minden rendben van, erre pénteken felrakja a Privatkopo ezt a cikket. Már hívom is az igazgatót, hogy ne haragudjon, engem megvezettek.

X.Y.: Szerinted ez ellened is irányul?

Lakatos Csaba: Engem kiszophatnak. Velem mit tudnak csinálni? Ha rólam bármit írnak, megfogom a Valencsiket, és úgy megverem, hogy beszarik. Ha rólam egyetlen szót írnak, neki lőttek. Én agyba-főbe verem. Aztán oda megy, ahova akar. Nem is értem, hogy ezt a cikket minek rakták fel pénteken? Már hétfőn bejöhetett volna a pályára. Most az jön, hogy kidobják a lovait. Én csütörtökön felmentem az igazgatóhoz, pénteken meg beadtam a kérelmet. Szombaton még azt mondta az igazgató, hogy minden rendben, visszaengedi. Az én kérésemre visszaengedte volna. És erre ez a patkány pénteken, reggel felrakatta ezt a cikket. Na, mindegy, ezt már eresszük el. Nem is értem ezt az egészet.

X.Y.: Jól van, Csabi, ne idegeskedj, hívlak majd, ha Pesten leszek. Szia!”

(folytatjuk)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »