A mackóalsós dicsőségét zengi a világsajtó

A mackóalsós dicsőségét zengi a világsajtó

Méltatja a világsajtó a magyar válogatott kapusát, Király Gábort, még úgy is, hogy nemzeti csapatunk vasárnap a Belgium ellen elszenvedett 4-0-ás vereséggel elbúcsúzott a labdarúgó Európa-bajnokságtól.

Folyamatosan frissülő, élő hírfolyamunkat IDE KATTINTVA találja!

A magyar válogatott pályára lépő játékosai közül a korrekorder hálóőr kapta a legjobb osztályzatot a francia L’Équipe-től, szám szerint hetest. A szaklap úgy véli, hogy a magyar csapat balszerencsés volt, mivel a bemelegítésnél megsérült a torna korábbi részén remekül játszó Kleinheisler László, nélküle pedig az egyetlen támadónk, Szalai Ádám nagyon egyedül volt elől (igazság szerint Kleinheisler már szombaton megsérült, a szerk.). A L’Équipe egyébként külön is kiemelte azt a momentumot, amikor a mackónadrágos ikon a keresztlécre tolta Kevin De Bruyne szabadrúgását.

A BBC tudósításában kiemelt helyen kezeli Eden Hazard látványos gólját, a mieinkről pedig azt írja: Bernd Stock büszke lehet tanítványaira, az 1986 óta nagy nemzetközi tornán először fellépő magyar válogatottra. Csapatunkat a BBC balszerencsésnek nevezte, mondván ha 0-1-nél belőjük valamelyik helyzetünket, a meccs teljesen másként is alakulhatott volna.

Nagyszerű Hazard, kiváló Király

Hírdetés

A Guardian is Hazard-t méltatja a belga csapatból, aki szerintük még sosem játszott ilyen jól címeres mezben, de kiemeli, hogy Belgiumnak nagy szüksége volt Vermaelen mentésére és Courtois bravúrjára Szalai és Pintér helyzeteinél.

A Goal.com a L’Équipe-hez hasonlóan Királynak adta a legjobb osztályzatot a magyarok közül, az elérhető öt csillagból három és felet. Kiemelik, hogy a kapus az első félidőben sorozatos bravúrjaival tartotta meccsben a mieinket, a gólokról pedig nem tehetett. A szakoldal a Fiola Attila sérülése miatt jobbhátvédi szerepkörbe kényszerülő Lang Ádámnak mindössze egy csillagos osztályzatot adott, mivel sokszor hagyott hátul helyet Eden Hazard-nak.

A mackós hősünk

Az ESPN szerint a magyar válogatott helyenként Király Gábor bravúrjaira támaszkodott, de egygólos hátrányban még így is komoly fenyegetést jelentett Belgium továbbjutására. Az oldal szerint Király ismét a magyar válogatott hőse volt, nélküle vasárnapi ellenfelünk akár ár az első félidőben eldöntötte volna a továbbjutást.

Belgium vasárnap este elsősorban Eden Hazard és Kevin De Bruyne nagyszerű játékával 4-0-ra legyőzte a magyar válogatottat az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, így eldőlt, hogy ők lesznek a wales-i válogatott ellenfelei a legjobb nyolc között. A magyar csapat hétfő délután tér haza, 17 órakor a ferihegyi repülőtéren, 18 órakor pedig a budapesti Hősök terén lehet velük találkozni.

http://www.espnfc.com/european-championship/74/blog/post/2896645/belgium-top-stubborn-hungary-to-reach-euro-2016-quarterfinals


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »