A Ruszal orosz alumíniumipari cég csaknem 50 százalékkal növelte profitját

A hongkongi tőzsdén jegyzett Ruszal kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 510 millió dollár volt a június végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 344 millió dollár után.

A szakértői várakozások átlagában kisebb, 507 millió dollár negyedéves EBITDA-eredmény szerepelt.

A Ruszal bizakodóan tekint a második félévre. Azzal számol ugyanis, hogy bővül a kereslet és hogy ezzel együtt az egész évi keresletnövekedés 5,9 százalék lesz. A cég közleménye rámutatott arra is, hogy miután a kínai hatóságok lépéseket tettek az ázsiai ország alumíniumtermelési kapacitásának a visszafogására, közel 1 millió tonna deficit alakulhat ki globálisan az idén.

A Rusal második negyedévi eladásai éves szinten 4,6 százalékkal 1 millió tonnára nőttek, miközben az alumínium átlagára 22 százalékkal 2087 dollárra emelkedett tonnánként.

A londoni fémtőzsdén (LME) az alumínium ára idén eddig 25 százalékkal emelkedett a kereslet élénkülésére, továbbá azokra a kínai intézkedésekre, amelyek az alumíniumtermelés visszafogását célozzák környezetvédelmi megfontolásokból.

Forrás: AFP

A Ruszal legnagyobb tulajdonosa Oleg Gyeripaszka orosz mágnás, aki 48,13 százaléknyi részesedéssel rendelkezik az En+ Group nevű cégén keresztül.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »