A Simicska média birodalom mosdatta fehérre Vona Gábort az elnökválasztás előtt, és Simicska most megveszi az Indexet is

A Simicska média birodalom mosdatta fehérre Vona Gábort az elnökválasztás előtt, és Simicska most megveszi az Indexet is

Az In­de­xet már rég­óta Si­micska irá­nyítja

Sok­ként érte a li­be­rá­lis­ként ér­tel­me­zett por­tál ol­va­sóit és mun­ka­tár­sai nagy ré­szét a 168 óra híre, amit a Nép­szava is meg­erő­sí­tett, mi­sze­rint Si­micska Lajos rég­óta irá­nyítja, be­fo­lyá­solja a hír­por­tált.

Sokakat valósággal sokkolt a 168 óra online változatának tegnapi értesülése, miszerint Simicska Lajosnak  hosszú ideje opciós joga van a népszerű Index-portálra.

Sokan reménykedtek, bizonyára az Index szerkesztőségében is abban, hogy a tényállításként közölt értesülést bárki megcáfolja. Ehelyett azonban a Népszava, egy Simicska Lajoshoz közelálló forrásra hivatkozva, épp ellenkezőleg, megerősítette azt.

A  megbízható forrásokból úgy értesült, hogy Simicska, élve az opciós jog kínálta lehetőségekkel, a háttérben már hosszú ideje átvette az Index hírportál politikai irányítását. Mindenekelőtt  új politikai szövetségesével, sőt partnerével, a szélsőjobboldali Jobbikkal kapcsolatban utasított kíméletesebb, sőt építő jellegű bánásmódra.

Gondosan megkomponált Simicska és Vona propaganda

Ezután az Index újságírói Simicska más médiumaihoz hasonlóan több cikkben is igyekeztek Vona Gábort segíteni a kongresszus előtti politikai küzdelmekben és  a szalonképessé válásban. Így például  egy nyilvánvalóan propagandisztikus összjáték keretében felerősítették az Inforádió Vona-interjújának mosakodó üzeneteit, kerülve bármiféle kritikai élt.

Árulkodó mondatok az Indexen

Miután kiderült, hogy Simicska Lajos az Index igazi ura, különösen furcsán hatnak most  azok a Vona Gábor  mondatok az Index Jobbikot propagáló cikkében, melyek a pártelnök és az oligarcha találkozásáról szólnak:

„Hát igen, ez bizony nagyon izgatta a sajtót. Hozzáteszem, nekem is nagyon izgalmas volt ez a találkozás. (…) Tehát ott azért egy első találkozás – tíz percet, tizenöt percet maximum, amit beszélgettünk. Nem is egyedül voltam egyébként az asztalnál. Tehát nem úgy kell elképzelni, hogy kimentünk a hajó külső részére ketten és akkor összedugtuk a fejünket, hanem egy asztalnál ott ültünk többedmagunkkal, és amire én kíváncsi voltam, az ő szakítása a miniszterelnökkel. Ez az, ami engem izgatott, ennek a miértje, mikéntje, oka, hatásai. “

A gondosan kimódolt propagandacikkben az Index nemhogy szélsőségesnek nem bélyegzi, hanem egyenesen férfias,“tesztoszteronpártként” propagálja a Jobbikot, amely már a nők körében is népszerű…

Hírdetés

Ijesztő támogatás a gárdamellényes, bakancsos pártnak

A médiafigyelő szolgálatok Simicska Jobbik-propagandája ügyében döbbenetes kimutatásokkal szolgálnak. A korábban szélsőséges, akár újnáci jelzőkkel illetett pártot Simicska médiabirodalma, amibe tehát a 168 óra leleplezéséig gondosan titkolva az Index is beletartozik, cikkek megnyilvánulások ezreivel(!) támogatták.

Vona és Simicska  közös célja tehát, hogy a Jobbik “néppárttá” tudjon átvedleni, és elfelejtesse korábbi bakancsos, gárdamellényes militáris alakulatokkal körülvett imidzsét.

A ki­szi­várgó hírek sze­rint a nagy­be­teg oli­gar­cha elő­re­me­ne­kül. Mi­u­tán fel­adni kény­sze­rült a Met­ro­polt és a Class FM-et, élve elő­vá­sár­lási jo­gá­val, meg­ve­szi az In­de­xet!

A veszteséges Metropolt megszüntető, a Class FM-et eladó  Simicskának ugyanis komoly opciós szerződése van a vásárlásra!

A médiaberkekben régóta terjedő szóbeszédet  a 168 óra című baloldali hetilap online változata erősítette meg.

Mindez azt is jelentheti, hogy a népszerű portál rövidesen kénytelen lesz a Jobbik szolgálatába állni, akárcsak Simicska másik média-zászlóshajója, a jobb napokat is látott Magyar Nemzet.

Itt a hétvégén már két egész oldalas anyagban zengték a “mérsékelt” Vona Gábor és a jó útra tért szélsőséges, Toroczkai László dicséretét, Simicska közvetlen utasításainak megfelelően. (A cikkek – információink szerint – komoly rosszallást váltottak ki a Magyar Nemzet konzervatív érzelmű újságírói körében.)

Felrobbanhat a szerkesztőség

Amennyiben az Index esetében Simicska él elővásárlási jogával, mint azt a 168 óra állítja, egészen nyilvánvaló, hogy az Indexet is a szélsőjobboldali párt szolgálatába állítja.Ez akár a szerkesztőség teljes felrobbanásával is járhat.

A Simicska-Jobbik szövetség akkor vált bizonyítottá, amikor a Jobbik kongresszusa előtt, alelnöki programjában Novák Előd kész tényként beszélt róla, nyilvánosságra hozva azt is, hogy Simicska bírálatát az oligarchával szövetséget kötő Vona Gábor minden téren megtiltotta.

A visszaszámlálás megkezdődött, a ripost információi szerint Simicska Lajos záros határidőn belül megszerezheti az Indexet, az egyik legnépszerűbb magyar hírportált!

ripost.hu

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Belföld, Hírek, Jobbik Tagged: a „mérsékelt” Vona Gábor, a jó útra tért szélsőséges Toroczkai László, Index, Simicska


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »