A szemen és lábon szúrt rendőr három allahozó terroristát futamított meg

A szemen és lábon szúrt rendőr három allahozó terroristát futamított meg

/Echo tévé déli nemzetközi sajtószemléje/

A Das Bild nevű német bulvárlap portáljának értesülése szerint kétséges,  hogy Recep Tayyip Erdogan török államfőnek megengedik nagygyűlés megtartását Németországban, ahol híveihez akar szólni. Erdogan ezt annak kapcsán tervezi, hogy részt vesz a hamburgi G20-as csúcson. A lap tudomása szerint első kísérlete kudarcot vallott, hogy Dortmundban egy hatalmas termet béreljen ki. Martin Schulz, a német szocialisták elnöke pedig a lapnak úgy nyilatkozott, hogy „Olyan külföldi politikusok, akik értékeinket lábbal tapossák, nem kaphatnak engedélyt, hogy színpadról hecceljenek”. Hozzátette, tűrhetetlen lenne, hogy Erdogan a törökországi konfliktusokat Németországba hurcolja.

A szemétgyűjtők napok óta tartó sztrájkja miatt irdatlan, több tonnányi szeméthegyek lepik már el Athént, a görög fővárost, jelenti a brit Reuters hírügynökség videóriportjában.

A londoni Times című lap hosszú interjút készített azzal a 38 éves rendőrtiszttel, aki három iszlamista terroristával verekedett és futamított meg, miután kiszúrták egyik szemét a London Hídon, noha csak gumibot volt nála. Elmondta, farkascsordaként vették körbe. Azt hitte meghal, de a felgyülemlett adrenalin hatására küzdött. Azok azt üvöltötték, hogy „Allahu akbar”, vagyis Isten a legnagyobb. Miután késsel kiszúrták a szemét, egyikük még a lábába is döfött. Ez azután történt, hogy a három merénylő már nekihajtotta furgonját a hídon járóknak, nyolcat megölve és 48-at megsebesítve, mielőtt rendőrök lelőtték volna őket.

Alexander Hoffmann, a kormányon lévő német Keresztényszocialista Unió jogi szakértője a Junge Welt nevű radikálisan jobboldali német lapnak adott interjújában óvott attól, hogy Angela Merkel kancellár elsiesse a „házasság mindenkinek” néven futó szándékát a melegházasságok engedélyezésére. Hoffmann szerint ez ugyanis csak a német alaptörvény megváltoztatásával lehetséges. A német alkotmánybíróság minden esetben hangsúlyozta, hogy az alaptörvény 6-ik cikkelyének első bekezdése külön védelemben csak a férfi és a nő közötti házasságot részesíti. Hozzátette, az azonos nevű párok egyenlő bánásmódjával egyetért, de elutasítja, hogy ezt a partneri viszonyt házasságnak nevezzék.

Hírdetés

 

 

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »