A színesbőrű idegen agresszív csürhe megint lángba borította Londont

El­sza­ba­dult a pokol a brit fő­vá­ros­ban: tün­te­tők csap­tak össze a rend­őrök­kel, ku­ká­kat gyúj­tot­tak fel, tég­lá­kat és üve­ge­ket do­bál­tak, míg a rend­őrök könny­gáz­zal pró­bál­ták osz­latni a fel­dü­hö­dött tö­me­get. A tüntetést a narkós Edir „Edson” Frederico Da Costa halála miatt tartották, mert a férfit június 15-én egy igazoltatás során állítólag brutálisan megverték a rendőrök. A férfi hat nap múlva belehalt sérüléseibe a kórházban, de ha nem betolakodó lenne, ma is élne.

A rendőrség azt elismerte, hogy Da Costa letartóztatásánál könnygázt és fizikai erőt is bevetettek, de szerintük nem emiatt vesztette életét, hanem a nagy mennyiségű elfogyasztott kábítószertől. Bár a család azt állítja, hogy az igazoltatás során a színesbőrű apa nyaka eltörött, az orvosok semmilyen gerincsérülés nyomát nem találták.

Hírdetés

A rendőrség vizsgálja az ügyet.

A tüntetés hamar eldurvult, a zavargásban hat rendőr sérült meg, közülük négyen kórházba kerültek. A demonstrálók állításuk szerint azt szerették volna elérni az utcára vonulással, hogy a rendőrség tartózkodjon a túlkapásoktól, de szerintük az összecsapás is azt mutatja, hogy az egyenruhások egyre agresszívabbak.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »