A szlovákok nem a menekültektől tartanak, hanem a szélsőségesektől

És még a neten terjedő gyűlöletkeltés is komolyan aggasztja őket.

Szlovákia lakosságának majd háromnegyede komoly problémának tartja a szélsőséges eszmék terjedését és a szélsőségesek előretörését – derül ki egy az IVO (Inštitút pre verejné otázky) felméréséből, amit a pozsonyi Új Szó ismertetett.

Eszerint a lakosság 71 százaléka komoly problémának tartja a szélsőségesek előretörését és a szélsőséges eszmék terjedését. Mindössze a lakosság 13 százaléka gondolja másképp, ők ebben nem látnak semmi problémát. 

A lakosság majd kétharmadát (63%) nyugtalanítja a szociális hálón tapasztalható gyűlöletkeltés is.

Egyedül a nyíltan neonáci Marian Kotleba Mi Szlovákiánk pártjának szavazói mondanak ellent ennek a tendenciának: esetükben mindössze 21% tartja problémának a szélsőséges eszmék terjedését. A többi párt szavazói esetében ez a szám 63 és 84 százalék között mozog.

A felmérést július 13-24 között végezték, 1025 ember lekérdezésével. Mint ismert, a Pew Research Center nemrég közzétett nemzetközi felmérése szerint a világ legtöbb országában az Iszlám Állam és a globális felmelegedés miatt aggódtak az emberek, egyedül Magyarország kerültek első helyre a menekültek, mint az aggodalom tárgyai.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »