A tetves idegen betolakodók miatt hurcolják meg az osztrák államügyészt

Az őt fel­je­lentő hi­va­tali igaz­gató sze­rint ez a kér­dés po­li­ti­ka­i­lag in­kor­rekt volt és sú­lyo­san sér­tette a be­ván­dor­ló­kat. Mint csepp­ben a ten­ger, ebből is lát­szik, hogy bőven lesz dolga az új oszt­rák kor­mány­nak.

Azt gondolná az ember, hogy egy államügyész ellen szinte lehetetlen fegyelmi eljárást indítani, vagy ha mégis, akkor annak nagyon súlyos oka van. 2017 valósága azonban mást mutat. Történt pedig, hogy a feldkirchi törvényszék épületében német nyelvtanfolyamot rendeztek volna a bevándorlóknak. Hogy vajon miért pont ott, az is igen érdekes kérdés lenne, de sajnos az nem derül ki a Vol.at beszámolójából.

A lényeg, hogy az illetékes államügyész telefonon megkérdezte a bírósági hivatal igazgatójától, hogy vajon a migránsok kaptak-e védőoltást és tetvetlenítették-e őket.

Az ártatlan kérdésből a még mindig “politikailag korrektül” gondolkodó igazgató rögtön ügyet csinált. Azzal a váddal, hogy az államügyész ezek szerint általánosságban tisztátalannak, nem higiénikusaknak és ragályos betegséget hordozóknak bélyegezte a bevándorlókat, fegyelmi eljárást indított ellene.

A linzi tartományi legfelsőbb bíróság első fokon bűnösnek is tartotta az államügyészt, aki azonban fellebbezett. A Legfelsőbb Bíróság azonban a napokban érvénytelenítette a döntést, azzal az indokkal, hogy az államügyész nem nyilvánosan beszélt a bevándorlókról, hanem amit kérdezett, azt négyszemközt /telefonon/ tette. Szívünk szerint annyit fűznénk hozzá a felmentő ítélethez, hogy az ügy a legkevésbé sem a tetvekről, hanem a feljelentő fejében honoló sötétségről szól.Amelyet – a tetvekkel szemben – sokkal nehezebb, szinte lehetetlen kiirtani.

888.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »