A vagyonvédelem is a Fidesz-maffia szorításában

Elkeseredett vagyonőrök kerestek fel kétségbeejtő helyzetük miatt. Megalázó bérezésük mellett sokszor azzal sincsenek tisztában, kinek dolgoznak, be vannak-e jelentve. A pótlékokat nem kapják meg, vagy vissza kell osztaniuk belőle. Aki felemeli szavát, annak másnap nincs munkahelye. A személy- és vagyonvédelemben százezres nagyságrendben dolgoznak Magyarországon, ezért sem mindegy, mi történik az ágazatban.

Pedig a szektorban van pénz, és törvény szabályozza a minimális vagyonvédelmi szolgáltatási rezsióradíj mértékét, mely jelenleg nettó 2141 forint óránként. Ez teljes mértékig fedezni tudja a törvényben meghatározott garantált bérminimumot és annak járulékainak megfizetését is. A gond ott kezdődik, hogy politikai körökhöz kapcsolódó cégek nyerik a jelentősebb munkákat a meghatározott rezsióradíj mértékétől nagyobb vállalási árért, majd a konkrét munkát végző sokadik alvállalkozás már nem tudja gazdaságosan elvégezni feladatát. Pedig a vagyonvédelmi törvény tiltja az alvállalkozásokat. A feketefoglalkoztatás, munkaerő-lánckereskedelem, hamis munkaidő-nyilvántartás, fiktív számlák, áfacsalás, járulék- és adóelkerülés sokmilliárdos profitot termelnek a csalóknak, egyes források szerint 50-60 milliárd forinttal károsítják az államot évente. Ekkora összegből a közalkalmazotti béreket nettó 60-80 százalékkal lehetne emelni.

Hírdetés

A kormány ezt tudja, engedi, és érdekeltségi köre jól profitál belőle. Pedig a munkaügyi és adóellenőrzések brutálisan rossz eredményekkel zárulnak, de nincs változás. A szektort Pintér Sándor belügyminiszter „volt” vállalkozásai uralják, 1998-tól az ORFK ellenőrzi a cégeket, és a rendőrségen kívül más nem tekinthet be a nyilvántartásukba. Az egész rendszer saját paródiájává vált: a magánbiztonsági ágazatot a bűnmegelőzés érdekében hozták létre, de ennek ellenére a benne tevékenykedő vállalkozások követik el az összes gazdasági ágazatok között a legtöbb költségvetési csalást, bűncselekményt a NAV-jelentések szerint. A sajtóban megjelent hírek szerint a Tállai András vezérletével működő NAV védelmét ellátó vagyonvédelmi vállalkozás évek óta alvállalkozói láncolaton keresztül feketén foglalkoztatott biztonsági őrökkel védi.

Lukács Attila, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »