A Videoton edzője szerint olyan volt a csapata, mintha 13 éves amatőr focistákból állna

A Videoton edzője szerint olyan volt a csapata, mintha 13 éves amatőr focistákból állna

Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, az idegenbeli, biztató 0-0 után, hazai pályán simán 0-4-es vereséget szenvedett a Videoton a Partizan Belgrádtól az Európa Liga selejtezőjének playoff-körében.

Marko Nikolics, a magyar csapat vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy csapata jól kezdte a meccset, de nem sikerült kihasználni az első helyzetet, később aztán komoly védelmi hibák jöttek.

“Nem elsősorban a védekezéssel volt gond, hanem a katasztrofális hibákkal. Tulajdonképpen odaajándékoztuk a lehetőségeket az ellenfélnek, pedig korábban is kiemeltem: nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ezt megtehessük.”

A szakember elismerte, hogy a Partizan megérdemelten jutott a csoportkörbe, a második félidő elején Juhász Roland kiállítása végleg eldöntötte a meccset.

Nikolics elégedett a csapat selejtezőkön mutatott teljesítményével, de a tegnap esti játékot keményen kritizálta.

„Úgy gondolom, büszkék lehetünk az európai kupaporondon elért eredményeinkre. Azt azonban el kell ismerni, hogy a mai meccsen úgy viselkedtünk mintha tizenhárom éves amatőr focisták lennénk és nem profik.”

Jó csapat a Videoton, de sima volt 

Miroslav Djukics, a Partizan vezetőedzője rendkívül boldog volt a meccs után.

“Nehéz meccs volt, a Videoton jó csapat, de a játékosaim könnyedén megbirkóztak a feladattal, így sima győzelmet arattunk. Jól kontráztunk, végig nyomás alatt tartottuk az ellenfelünket és lényegében ez jelentette a siker kulcsát.”

Az első meccshez képest a legfőbb különbséget szerinte az jelentette, hogy ezúttal nem zárt kapuk mögött kellett játszaniuk, hogy nem volt fura érzés a pályán lenni, csapata pedig a passzjátékban fejlődött a legtöbbet a visszavágón. 

(fotó: 366 Football)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »