A vizes vb tempóját idézi a ritmikusgimnasztika-Eb drágulása?

Kérdések vannak csupán, sem a szövetség, sem a szervezők nem válaszolnak a sajtónak.

A Népszava pénteki írása szerint igen sok a megválaszolatlan kérdés a most kezdődő budapesti ritmikusgimnasztika-Európa-bajnokság körül. Mint olvasható, jelentősen túlárazták az eseményt az előkészületek idején, de sem a tornaszövetség, sem az Eb szervezőbizottsága nem méltatta válaszra a kérdéseket feltevő lapot.

Az újság például azt szerette volna tudni, milyen szerződést kötöttek a turisztikai célok megvalósításáról, amit előírt az a kormányhatározat, amely 640 millió forint állami forrást biztosított a kontinensverseny lebonyolítására. A lap által megkérdezett szakember szerint az esemény kihozható 250-300 millió forintból. Nem kaptak választ arra a kérdésre sem, miért nem lehetett önkéntes Gyulai Éva Viktória korábbi válogatott versenyző, nemzetközi versenybíró, aki három diplomával rendelkezik, és öt nyelven beszél; elutasítását egyszerűen túlképzettséggel indokolták. Az erről szóló posztot – mint a lap emlékeztet – a Facebookon óriási felháborodás kísérte, ami azért érthető, mert a versenyigazgatónak, Kovács Andreának a hozzászólók szerint csupán érettségije van. S két nappal az elutasítás után megjelent a felhívás, hogy önkénteseket keresnek az Eb-re.

A Népszava megemlékezik arról is, hogy várhatóan kong az ürességtől a Papp László aréna lelátója, a sportág szereplőit riadóztatják, hogy menjenek ki a versenyekre, a klubok által szerzett szurkolók ingyen mehetnek be, miközben még zajlik a 2500-6500 forintos napi jegyek értékesítése.

A szövetségi problémák közül a lap kiemeli, hogy az iroda két munkatársa, Li Laura és Kécza Daniella felmondási idejét tölti.

A versenyen Kis Alexandra, Pigniczki Fanni és Váray Mira látható a magyarok közül.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »