A Zsindex is szereti az áprilisi tréfát

A Zsindex is szereti az áprilisi tréfát

Legalábbis ezt hihették a gyanútlan olvasóik. De nem, ők teljesen komolyan gondolják.

Íme hát, ilyen egy svéd politikus:

Tipikus "antifasiszta" volt – rendszeresen hazudta, hogy fenyegetik

Alább a teljes cikk:

A rendőrség szerint Alexander Bengtsson, a mérsékelt jobboldali Moderata samlingspartiet tagjának holttestét találhatták meg egy kiégett autóban nemrég – írja a Local.

A svéd média értesülései szerint a rendőrség hivatalosan még nem erősítette meg, hogy Bengtsson holttestét találták meg a kocsiban, de az autó Bengtsson családjáé volt, és minden jel arra utal, hogy a politikus egy hete bennégett az autóban. A 20 éves politikusra a saját állítása szerint nemrég késsel támadtak az otthonában. A rendőrség ugyanakkor közölte, hogy nem gyanakodnak idegenkezűségre a halála ügyében.

"Nincs bizonyíték arra, hogy bűncselekmény történt. Nem lehetünk persze teljesen biztosak, de olyan információink vannak, ami alapján okunk van azt feltételezni, hogy nem bűncselekménnyel van dolgunk" – mondta Henrik Sundin rendőr.

Az aktívan blogoló politikus gyakran szólalt fel a rasszizmus, a homofóbia, a nemzetiszocializmus és a kommunizmus ellen a posztjaiban.

Tavaly az év végén azt írta: "2016 lesz az az év, amikor semmilyen fenyegetést nem fogok szó nélkül hagyni. A helyedben nem fenyegetném magam, mert annak következményei lesznek. Elegem van a folyamatos zaklatásból, a halálos fenyegetésekből és a támadásokból".

A svéd ügyészség keddi közleményéből viszont az derült ki, hogy Bengtssonnak volt már egy ügye, amiben azzal gyanúsították, hogy három alkalommal is hamisan állította, hogy fenyegették. A közlemény szerint a politikusnak múlt szerdán volt egy tárgyalása, amin tagadta, hogy hazudott volna a rendőrségnek.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »