Ada: A Bilicki Zoltán vezette polgári csoport fölényes győzelme

Ada: A Bilicki Zoltán vezette polgári csoport fölényes győzelme

Az első nem hivatalos információk szerint Ada községben fölényes győzelmet aratott a Bilicki Zoltán vezette polgári csoport, amely a Mi igazoljuk a bizalmat – Bilicki Zoltán nevű listával és a kettes sorszámmal indult a helyhatósági választásokon. Ada községben 50 százalék feletti volt a részvételi arány.

A Bilicki Zoltán vezette Mi igazoljuk a bizalmat – Bilicki Zoltán elnevezésű lista jelöltjei a szerkesztőségünkhöz eljutott információk szerint 5059 vokssal a szavazatok 63 százalékát szerezték meg, ami az előzetes számítások szerint 19 képviselői helyet jelenthet majd számukra a 29 tagú községi képviselő-testületben.

A Szerb Haladó Párt 1307 szavazattal a voksok 16 százalékát szerezte meg, ami 4 képviselői helyet jelenthet.

A Vajdasági Magyar Szövetség pedig 1079 szavazattal a voksok 14 százalékát tudhatja magáénak, ami az előzetes számítások szerint szintén 4 képviselői helyet jelenthet majd számukra.

A negyedik helyen a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége és a Magyar Mozgalom közös listája végzett, amely 536 szavazattal a voksok 7 százalékát szerezte meg, ami 2 képviselői helyet érhet majd.

Bilicki Zoltán a délelőtt folyamán, szavazata leadását követően azt nyilatkozta, reméli, újabb négy évre kiérdemli majd az Ada községbeli polgárok bizalmát, és csapatával együtt folytathatja azt a munkát, amit az elmúlt nyolc év folyamán a község fejlődése érdekében megvalósított, majd kérdésünkre, milyen eredménnyel lenne elégedett, azt válaszolta, azzal, ha az általa vezetett lista a helyhatósági választásokon megszerezné a szavazatok legalább ötven százalékát.

A tartományi és a köztársasági választások Ada községbeli eredményeiről egyelőre nem érkeztek információk. A helyhatósági választások hivatalos eredményét várhatón hétfőn teszi majd közzé a Községi Választási Bizottság.

H. A.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »