AKKOR KÁVÉZZUNK!

AKKOR KÁVÉZZUNK!

„Bayer vért akar, de a civilek csak egy kávét kérnek

Minden eddiginél sötétebb jövőt vázolt fel nemrég Bayer Zsolt lovagkeresztes publicista, Orbán Viktor régi jóbarátja a Karc FM nevű rádióban, ahol az alábbi, mélyen értelmiségi gondolatokkal fenyegette meg a civil szervezeteket megbélyegző törvény ellen tüntető civileket:

Ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön (…) ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. Ez ugyanis Magyarország parlamentje, nem pedig a nyilvános vécé, ahová ezek valók

Az egyik magát megszólítva érző civil szervezet, az 1994-ben alapított a Társaság a Szabadságjogokért non-profit szervezet videóban reagált Bayer erőszakra való felhívására.

A TASZ két munkatársa a videóban többek között határozott, de erőszakmentes válaszlépést ígér, illetve meginvitálják Bayer Zsoltot egy kávéra, hogy mesélje el nekik, miért fél annyira a civil szervezetektől a Fidesz-pártkönyvvel rendelkező kormánypropagandista, a Békemenet egyik ismert arca, akiről a közelmúltban Semjén Zsolt gondolta úgy, hogy a mostanihoz hasonló teljesítményének köszönhetően méltó a Lovagkeresztre, amit több tucat tiltakozó ellenére Lázár János nagy mosolyok közepette adott át neki.

Bayer Zsoltot a Karc FM-en elhangzó ámokfutása miatt több parlamenti képviselő is feljelenti uszítás miatt.”

Rendben, akkor kávézzunk. Csak ha szabad kérnem, kicsit bővítsük a meghívottak körét.

Szeretném, ha eljönne kávézni Gulyás Márton és az a bizonyos Varga Gergő is, aki április 15-én, a Szabadság téren így fogalmazott:

„Ez a kormány vagy lemond, vagy a dicsőséges pesti nép kirángatja őket a parlamentből”. Ott kellene lennie, ugyanis a „kirángatni” főnévi igenevet kifejezetten az ő kedvéért használtam, és szeretném, ha elmesélné, az ő általa vizionált és megfogalmazott kirángatást hogyan kell elképzelni? Véren és taknyon, vagy baráti hátba veregetések és kuncogások közepette? Azért szeretném, ha ez is szerepelne a beszélgetésen, mert Varga Gergőt és Gulyás Mártont napokig ünnepelte a sajtó ezen megszólalásuk után, szóval jó lenne tudni, hogy melyik kirángatásért jár elismerés és dicséret, és melyikért virtuális kivégző osztag és feljelentés?

Szeretném, ha eljönne legalább még két újságíró, Kerner Zsolt és Medvegy Gábor a 24.hu-tól, ők ketten ugyanis arról értekeztek nyilvánosan, hogy Ómolnár Miklóst és engem fel kell akasztani egy lámpavasra. Nagy csend és hallgatólagos szimpátia fogadta kijelentéseiket arról az oldalról, amely engem most újfent kínpadra akar vonni, sem a TASZ sem Szél Bernadett nem fejtette ki szörnyű ellenérzéseit és nem rohantak feljelentést tenni. Sőt, a baráti sajtó pár nap múlva azzal próbálta mosdatni őket, hogy „az csak úgy kiszaladt a szájukon, mert fel voltak háborodva”. Nos, akkor vitassuk meg nyilvánosan, kinek mi szaladhat ki a száján felháborodásában.

Szeretném, ha eljönne Jurák Kata, és elmesélné, mit élt állt kormánypárti újságíróként az „európéer”, „liberális” tüntetők között, s hogy minderre hogyan reagált a nyilvánosság azon része, amely most engem akar felkoncolni.

Hírdetés

Szeretném ha eljönne néhány tüntető azok közül, akik a nyilvános és mindenki számára hozzáférhető felvételek szerint azt üvöltik a Fidesz székházat védő rendőrök felé, hogy „öld a szar rendőrt!”. Szeretném, ha ezen a beszélgetésen kifejtenék, ez mennyiben fedi a demokrácia, a liberalizmus stb-stb attribútumait.

Nagy örömömre szolgálna, ha megjelenne az a józsefvárosi szocialista képviselő, aki választási vereségük után annyit üzent a győztes –amúgy hetven év körüli pedagógus hölgynek-, hogy „úgyis meg leszel baszva!”.

Szeretném, ha eljönne a Délmagyarország című napilap főszerkesztője, ahol ez jelent meg a minap:

„Félő, hogy Orbánt már csak úgy lehet elzavarni, ahogy a románok tették Ceausescuval”

Jó lenne, ha ezen a kávézáson elmagyarázná, egészen pontosan mit is kell ezen érteni.

És ha Szél Bernadett ráér, eljöhet ő is, hogy tudjuk végre, kit kell és kit nem kell feljelenteni.

Nos, akkor ebben a körben kávézzunk, ha lehet. Ugyanis tökéletesen igaza van Áder Jánosnak: hátborzongató a hazai közbeszéd állapota. Akkor ideje nyilvánosan megvitatni ezt az állapotot, ideje kibeszélni a gyűlölségeket, az agressziót, a félelmeket, a mozdíthatatlan előítéleteket, aztán rajta: kezdjük újra. Hátha nem csak vicsorogni tudunk egymásra.

De ha önök azt képzelik, hogy egyedül fogom elvinni a közbeszéd állapotáért a balhét, akkor nagyon tévednek.

Úgyhogy nagy tisztelettel várok mindenkit, minden érintettet egy kávéra, jövő hétfőn, azaz május 15-én, délelőtt, mondjuk 11 órakor, a Tabáni Gösserben (Budapest, I. ker. Attila út 19.) Előbb sajnos nem érek rá, ugyanis külföldön leszek vasárnapig.

Várom a visszajelzéseket!

 

Üdvözlettel:

 

Bayer Zsolt


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »