Aláírásgyűjtés: új választást akar az MSZP Pécsen

Kampányt indít az MSZP a pécsi képviselő-testület feloszlatása és új helyhatósági választások kiírása érdekében a baranyai megyeszékhelyen – jelentette be az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője pénteken.

Tóth Bertalan pécsi sajtótájékoztatóján az önkormányzat költségvetésében keletkezett hiányra utalva kijelentette: vállalnia kell a felelősséget a fideszes városvezetésnek, egyúttal a mostaninál „sokkal komolyabb vezetésre és tervekre van szükség”.

A képviselő-testület feloszlatása és új helyhatósági választások kiírása érdekében a hétvégén induló és az év végéig tartó kampányban aláírásokat gyűjtenek és közvetlenül kommunikálni akarnak a polgárokkal a kialakult helyzetről – hangzott el.

Az aláírásgyűjtéssel összefüggésben a politikus azt mondta, hogy mivel helyi népszavazást kiírni nem lehet, a kezdeményezéssel az önkormányzatra szeretnének nyomást gyakorolni.

„Elfogadhatatlan, hogy különböző jogilag értelmezhetetlen és illegitim bizottságokat hoznak létre” – reagált Tóth Bertalan az elmúlt hetek fejleményeire majd azt hangsúlyozta, hogy „a gyámság alá helyezett polgármester” és a városvezetés teljesen alkalmatlan a problémák megoldására.

http://mno.hu/

A politikus felidézte, hogy 2013-ban a kormány átvállalta az önkormányzat adósságát, majd úgy folytatta: Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester 2015-ös nyilatkozta szerint akkor rendben volt a város a költségvetése. Jelenleg pedig „általuk is elismerten” 7,5 milliárd forint a hiány – tette hozzá.

A frakcióvezető közölte azt is, hogy a pécsi önkormányzat a helyi adók emelésével és a Pécs-pogányi repülőtér a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) részére történő eladásával kíván plusz bevételekre szert tenni.

„Vannak olyan hírek, amelyek szerint a pécsi önkormányzat a tulajdonában lévő ingatlanok értékesítésére készül” – fogalmazott a politikus. Tóth Bertalan elfogadhatatlan és átgondolatlan megoldásnak nevezte, hogy az önkormányzat éppen azon belvárosi ingatlanjainak értékesítésére készül, amelyek „termelnek, hasznot hoznak”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »