Alkalmazotti kedvezmények – különböznek a szlovákok és csehek elvárásai

Alkalmazotti kedvezmények – különböznek a szlovákok és csehek elvárásai

POZSONY. A szlovákok a cseh munkapiacot akadálymentesnek tekintik, ám a cseh és szlovák alkalmazottak kedvezmények iránti igénye különbözik. Míg a szomszédos Csehországban a kereslet a személyi fejlesztő programok vagy a közlekedési hozzájárulás iránt a legnagyobb, addig Szlovákiában a jogszabályi kereteket meghaladó fizetett szabadság, illetőleg az osztályon felüli egészségügyi ellátás a fontosabb.

A legkeresettebb juttatás mindkét országban a lakástámogatási kedvezmény – derül ki a Grafton Recruitment munkaközvetítő ügynökség felméréséből.

Az anyagi megbecsülés a csehországi és szlovákiai munkakeresők számára egyaránt előnyt élvez – erősítette meg a tényt a kedvezményekkel kapcsolatos felmérés.

A nem pénzügyi jellegű juttatások között első helyen a magáncélokra használható szolgálati autó szerepel, illetőleg a flexibilitás különböző formái – legyen szó odahaza végezhető munkáról, rugalmas munkaidőről, illetőleg rövid fizetett betegszabadságról.

A munkáltató által nyújtott alkalmazotti juttatások ranglétrájának első helyén Szlovákiában és Csehországban egyaránt elsősorban a kézműves szakmákhoz kapcsolódó lakástámogatás áll. A rangsort a nyelvtanulási lehetőség zárja.

Prága drágább, mint Pozsony

Újdonságnak számít, hogy a munkáltatók egyre inkább igyekeznek a családi életet a munkával összeegyeztetni kívánó alkalmazottak kedvében járni, már a vállalati óvoda lehetőségét is felkínálják.

Az alkalmazottak megélhetési költségei a juttatások jelentős tényezője. A numbeo.com portál szerint Prágában a pozsonyiak számára némileg magasabbak a megélhetési költségek.

Prágában a lakhatási költségek azonos életszínvonal esetében 2 331,68 eurót tesznek ki, Pozsonyban viszont ugyanazon életszínvonal mellett 2 300 euró is elégnek bizonyul – mutatnak rá a tényekre a portál számításai.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »