Állítsuk meg a béruniót!

Állítsuk meg a béruniót!

Jó esetben legkésőbb 4-5 éves korunkban megtanuljuk (megtanítja nekünk anyukánk, apukánk), hogy más játékát nem illik ellopni/tönkretenni/lenyelni. Nos, úgy tűnik a Fidesznek nem volt anyukája (apukának is csak egy Soros jutott), tanulni pedig végképp nem volt hajlandó.

Persze nem állíthatjuk, hogy nem következetes a bérunió ügyében a kormánypárt. Egyrészről a közpénzből fenntartott propagandamédiájában igyekszik meggyőzni mindenkit arról, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bér elve bizony meg fogja feküdni a nettó 110 ezerből tengődők gyomrát, másrészt pár nap bénázás után végre kiküldték kifestőcsapataikat, hogy ismét megmutassák, hogyan is képzelik el Orbánék a véleményszabadságot, ha már a plakáttörvényben nem sikerült mindenre kiterjedően szabályozni azt, hogy ebben az országban csak és kizárólag a Fidesz és közpénzből eltartott szervezetei kampányolhatnak, mindenki másnak kuss van. Amíg ezt a mulasztást nem orvosolják (a felelősök egy hétre kimaradnak a közbeszerzésekből), jöhet a fekete festék, meg az a néhány szerencsétlen fidelitasos, aki hajlandó csajozás/pasizás és fröccsözés helyett plakátokat pingálni.

Hírdetés

Egy párt plakátjával szemben folytatólagosan elkövetett erőszakot persze még meg lehetett magyarázni azzal, hogy egy politikai eszköz ellen bevetett politikai eszköz megengedhető, ám ez a béruniós plakátokkal szemben már nehezebb feladat lenne, mint Mészáros Lőrincnek egy közbeszerzést elbuknia.

Pedig most ez is sikerült. Érvek már nincsenek (eddig sem nagyon voltak), nem is igazán kellenek, marad a vég nélkül folytatott infantilis, ostoba háború, meg az átfestett bérunió, mintha ezzel meg lehetne állítani bármit is.

Viszont szintet léptünk: a chat ablakká válló plakátokra saját fekete üzenetét rálehelő Fidesz meg is kapta a válaszát, vélhetően olyan valakitől, akit kevésbé bűvölt el a kormányzati propaganda, így úgy érezte, ha a hatalomnak szabad rongálnia, akkor neki pedig szabad üzennie a hatalomnak. Amíg megteheti.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »