Amerikában dicsérik a magyar kerítést

Magyarország két év alatt a déli határon emelt kerítéssel szinte teljesen megszüntette az illegális bevándorlást, amely 99 százalékkal esett vissza – számolt be az amerikai Breitbart portál. Mindez az amerikai elnök számára is példát szolgálhat a mexikói határon építendő, nagy vitákat kiváltó fal kapcsán.

A tiltott határátlépések száma a 2015-ös 391 ezerről 2016-ban 18236-ra, 2017-ben 1184-re csökkent. Ez a tendencia a balkáni útvonal lezárása és az uniós-török megállapodás mellett mindenekelőtt a magyar határőrizet sikerének köszönhető – idézte a lap Kovács Zoltán kormányszóvivőt, aki Röszkén beszélt a magyar határzár hatékonyságáról.

Két éve a magyar határ védelmében hozott intézkedésekre továbbra is szükség van, ezeknek köszönhető, hogy radikálisan csökkent az illegálisan és ellenőrizetlenül Magyarországra lépő migránsok száma – mondta a kormányszóvivő.

Magyarország azután döntött a határzár kiépítéséről, miután 2015 szeptemberében Angela Merkel német kancellár meghirdette a nyitott határok politikáját, a menedékkérők korlátozás nélkül beengedését országába.

A kettős határzár kivívta a migrációt pártoló szervezetek, és vezetőik, mint Soros György valamint az ENSZ és az EU globalista vezetőinek haragját – írta a Breitbart.

Filippo Grandi Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa budapesti útján pedig kifogásolta, hogy a tranzitzónában tartózkodók nem távozhatnak az eljárás végéig, továbbá csak kevesen kapják meg a menekültstátuszt.

Magyarország a tranzitzónák létesítését azzal indokolta, hogy a párizsi és brüsszeli merényletek elkövetői a magyar határon keresztül jutottak Nyugat-Európába.

A konzervatív hírportál szerint a magyar határzár példaként szolgálhat az illegális bevándorlást kampányígéreteinek középpontjába állító amerikai elnök számára, aki az amerikai-mexikói határra tervez falat építeni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »