Amerikában ismét tombol a köcsöglobbi

Tegyük Amerikát ismét meleggé feliratokkal (Make America Gay Again) várták Mike Pence alelnököt a Colorado állambeli Aspen síparadicsomban lévő házánál. A szivárvány színű plakátot az alelnök szomszédjai helyezték ki. A felirat nyilvánvalóan Donald Trump amerikai államfő elnökválasztási kampányának szlogenjét, a „Tegyük Amerikát Ismét Naggyá”-t (Make America Great Again) figurázta ki.

Pence nem reagált a történtekre, aspeni rezidenciájára kedden érkezett családjával és hétfőn tervez távozni.

Michael Buglione, a coloradói Pitkin megye helyettes seriffje az esetről annyit mondott, hogy az alelnök biztonságára ügyelő titkosszolgálati ügynökök nem zavartatták magukat a plakáttól.

A korábban az indianai kormányzói tisztséget betöltő Mike Pence társadalmi kérdésekben konzervatív republikánus politikus, aki tizenkét esztendőn keresztül a szövetségi kongresszusban is volt képviselő. Evangéliumi keresztény, akit vélhetően azért választotta alelnökének Donald Trump, hogy az ötvenmillió lelket számláló evangéliumi keresztény tábort maga mellé állíthassa az elnökválasztáson.

Az evangéliumi keresztények ugyanis nem támogatták egyértelműen Trumpot, mert kétszer elvált és az abortusz támogatásának ügyében változó véleményt képvisel.

Pence önmagát úgy írja le, hogy „keresztény, konzervatív és republikánus, ebben a sorrendben”. Az alelnök korábban ellenállt olyan törvénytervezeteknek, amelyek megtiltották volna a melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek diszkriminációját a munkahelyükön.

Trumpnak a transzneműek katonai szolgálatát tiltó, azóta megkerült rendelete mögött kritikusok Mike Pence-t sejtették, de legalábbis gesztusként értékelték Trump vallásos és konzervatív támogatóbázisa felé.

(MTI)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »