Amerikai helikopterek evakuálják az IÁ parancsnokokat a szír Deir ez-Zor-ból

Amerikai helikopterek evakuálják az IÁ parancsnokokat a szír Deir ez-Zor-ból

A szíriai kormány a hét elején üzenetet küldött az Egyesült Nemzetek Szövetségének, melyben azzal vádolta az Egyesült Államok által vezetett koalíciót, hogy az Iszlám Állam vezetőinek megmentésével foglalkozik.

Az USA helikopterei a Kelet-Szíriai Deir ez-Zor tartomány több részéről evakuálták az Iszlám Állam terrorcsapatát (Oroszországban üldözött), melyet a szíriai arab hírügynökség (SANA) tudósítói a helyi lakosoktól kapott tájékoztatásra hivatkozva jelentettek be.

A SANA szerint az USA helikopterei evakuálták az IS parancsnokokat Deir ez-Zor tartományból Al-Hasakah tartományba. A hírügynökségi források szerint ez a második alkalom, hogy az Egyesült Államok evakuálja az IS terroristákat.

Hírdetés

November 14-én a BBC beszámolt arról, hogy az USA által vezetett koalíció és szíriai szövetségesei olyan megállapodást kötöttek, amely lehetővé teszi, hogy körülbelül 250 IS vezető és mintegy 3500 családtagja távozhat Raqqa városa térségéből októberben.
Oroszországnak nincs bizonyítéka arra, hogy az USA által vezetett koalíció részt vett a terroristák Raqqa városi evakuálásában, de ezt a kérdést meg kell vizsgálni, közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, kommentálva a BBC jelentését.

© AP Photo / Marko Drobnjakovic

www.magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »