Amerikai liberális őrület: Robert Lee sportriporter a neve miatt nem közvetíthet Charlottesville-ből

Az ESPN amerikai televíziós csatorna úgy döntött, nem közvetíthet a virginiai Charlottesville-ben rendezendő egyetemi futballmérkőzésről a sportággal foglalkozó sportriporterük, mert Robert Lee-nek hívják, ugyanúgy, mint az egykori amerikai polgárháború déli csapatainak főparancsnokát.

Az ESPN sportközvetítéseket és sportműsorokat sugárzó tévécsatorna, Robert Lee pedig többnyire egyetemi labdarúgó- és kosárlabdameccseket közvetít. Neve azonos a polgárháborús főparancsnokéval, akinek szobra miatt a virginiai városban nemrégiben véres összecsapások törtek ki tüntetők egy csoportja és ellentüntetők között.

A tévécsatorna bejelentette: Robert Lee nem közvetíthet a jövő héten rendezendő egyetemi futballmérkőzésről. “Roberttel egyetértésben hoztuk meg a döntést, éppen a névazonosság miatt” – olvasható a televíziós csatorna által kiadott közleményben. A tévé vezetői megjegyezték: “szégyenletes”, hogy ez a téma a beszélgetésekben egyáltalán felmerülhet, de jelen pillanatban a munkatársuk és valamennyi fél számára ez a legjobb megoldás.

Az ESPN döntését – elsősorban az internetes térben és az online hírportálokon – éles vita és elítélő nyilatkozatok sora fogadta. Sokan “a politikai korrektség ámokfutásának” minősítették a riporter átmeneti eltávolítását a képernyőről.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »