Apáti Bence: A Münchausen-szindrómában szenvedő NGO

Apáti Bence:  A Münchausen-szindrómában szenvedő NGO

Férfiasan be kell vallanom (ilyet még szabad, ugye? vagy már ez is ciszheteró szexista gyűlöletbeszéd?), hogy gyomortájékon egy kisebb szorulásom lett attól a hírtől, hogy menekülteket tervez nyaraltatni a “szavahihetőségéről” híres Migration Aid nevű “nonprofit” szervezet a Balaton egyelőre közelebbről meg nem nevezett partján/pontján. Akiknek az agya egyfajta tökéletesen indokolt okból kitörölte a tavalyi “migrációs fennforgást”, azoknak mondom, hogy ez volt az a – hobbiszinten – embercsempészettel is foglalkozó “borzasztóan-civil” társaság, amelynek a mindig naprakész már-már szépnek mondható (örökös-ex-)szóvivője először azzal próbálta győzködni, később vigasztalni Magyarország kevésbé nyitott lakosságát, hogy a honi orvoselvándorlásra tökéletes gyógyír lehetne a szíriai menekültek nagy részét kitevő orvosprofesszorok, rosszabb esetben orvostanhallgatók befogadása.

Azóta több dolog kiderült. Egyrészt, hogy Zsohár Zsuzsa (ex-szóvivő)nem mindig mondott igazat. Másrészt, hogy szereti nem kibontani az igazság minden részletét. Harmadrészt, hogy egy hazug és veszélyes manipulátor.

Utóbbi tulajdonsága miatt nekem például a mai napig rengeteg liberális barátom szentül hiszi, hogy nem több millió analfabéta afgán, meg iraki tört be, hanem szír értelmiségiek tömege kért alázatosan oltalmat Európától.

Zsuzsa, miután átcsempésztette markáns arcéllel igen, diplomával annál kevésbé rendelkező szír szerelmét a háború sújtotta Antalya egyik ötcsillagos szállodájának bárjából – aki a csempészés kivitelezésig kénytelen volt koktélkeveréssel, és pincérkedéssel, tehát úgynevezett munkával elütni a várakozás ólomlábakon haladó hónapjait – valahol Bécsben folytatja áldásos tevékenységét.

Abba talán most ne menjünk bele, hogy egy évek óta Törökországban élő és pincérkedő szír férfi miért dönt egyszer csak úgy, hogy ő azonnali hatállyal Bécsig akar menekülni a szíriai bombák robaja elöl. (Akinek ez nem furcsa, az már úgyis menthetetlen…)

Mondom: sok minden kiderült azóta.

Többek között az is, hogy az úgynevezett menekültek 90 százalékának annyiban van köze Szíriához, hogy valószínűleg hallott már Szíriáról. (Ha máshonnan nem, hát a Migration Aid-től biztos…) A diplomához ellenben még ennyi sem. Olvasni ugyanis nem tudnak. Egy közepes diplomamunka elkészítéséhez viszont sajnálatos módon kötelező az ez irányú tanulmányokban való elmélyedés. (A kísérő nélküli gyermekek elleni, különböző fürdőkben bekövetkező bűncselekményekről nem is beszélve. A hírek szerint haladó kozmopolitához méltó módon mind a német, mind az osztrák, mind a közel-keleti kisfiúkat szívesen abuzálják, amennyiben halaszthatatlan szexuális vészhelyzet van. De ezzel tovább nem viccelnék…)

Szóval jelen állás szerint ott tartunk, hogy
1: van nekünk egy Münchausen-szindrómában szenvedő NGO-nk, amely most azt szeretné, hogy vidám rőzsedalokkal a lelkünkben lelkendezzünk annak a hírnek, hogy a Balaton partján fognak fesztiváloztatni valakiket. Hogy pontosan kiket, azt nem lehet tudni. Mert ők mondanak valamit, én meg nem hiszem el. Okom van rá, hogy egy szavukat sem higgyem el. Eljátszották ugyanis a bizalmamat.

2: Továbbá vannak nekünk menekültjeink és/vagy illegális bevándorlóink, akikről semmit sem tudunk. Persze Földes András és társai szeretik a tragikus múltú, majd heroikus módon, filmebillő dramaturgiával megmenekült szírek eseteit kiemelni. Mi több: propaganda cikkeikben mindenkit bátorítanak is arra, hogy tegyék ugyanezt.

Én viszont azt gondolom, hogy sosem baj, ha igazat is írunk. Azaz, hogy megadjuk a lehetőséget a “hülye magyarjának”, hogy minden információ birtokában döntsön, hogy akar-e migránsokat a Balaton partjára, vagy a szomszédjába.

Mert heti kettő Yusra Mardiniről szóló csöpögős ódát írni, kihagyva a gyerekeket, a kisfiúkat, és nőket erőszakoló, analfabéta integrálhatatlan muszlimok tetteit, nem más, mint aljas és hazug propaganda.

Apáti Bence

The post Apáti Bence: A Münchausen-szindrómában szenvedő NGO appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »