Arra kéri elődje Hoppál Pétert, hogy tárgyaljon a benzin áráról a Mollal

Ironikus nyílt levelet írt Páva Zoltán volt komlói MSZP-s polgármester, volt baranyai országgyűlési képviselő utódjának, Hoppál Péternek. Ebben azt kéri, tárgyaljon a benzin áráról a Mollal – szúrta ki a Szabad Pécs.

„Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok hozzád, hogy szíveskedj felkeresni Hernádi Zsolt Urat a MOL Elnökét, és kérd meg, hogy választókerületedben levő Komlói MOL Kútnál üzemanyag árcsökkentést hajtson végre” – írta Páva Zoltán. Hozzátette, indoklásként felhozza, hogy „Komlón a legdrágább megyénkben az üzemanyag, és Téged még a hatalommal való visszaéléssel sem gyanúsíthatnak, hisz nem vagy adóellenőr”.

„Szakács László képviselő mégsem járhat el, hisz ő listán került a Parlamentbe, és egyébként sem az ellenzéki képviselők tudnak a kormány benzinkutasánál eljárni! Köszönettel kívánok sok sikert!” – zárta levelét.

Ismeretes, Tállai András üzemanyagár-letörő akciójáról még a Bloomberg hírügynökség is beszámolt. Az elsőként a Napi.hu portálon szemlézett anyag szerint a magyar gazdaság kézi vezérlésének bizonyítéka, hogy a fideszes országgyűlési képviselő, államtitkár és nem mellékesen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke lakossági kérés nyomán elintézte, hogy a mezőkövesdi Mol-kúton olcsóbb legyen az üzemanyag.

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Tállai András Facebook-oldalán számolt be arról szombaton, hogy állampolgári megkeresést kapott, hogy Mezőkövesden és térségében a Mol bizony borsos áron adja az üzemanyagot. A lakosok panaszai meghallgatásra találtak: az államtitkár egyeztetéseket folytatott a Mol illetékes képviselőivel, amelynek eredménye, hogy az október 31-ei állapothoz képest Mezőkövesden a benzin ára 11 Ft-tal, míg a gázolajé 5 Ft-tal csökkent.

Az ügyben lapunk megkereste a Molt, de az olajtársaság nem kívánt reagálni. A szóban forgó töltőállomásról annyit ugyanakkor kiderítettünk, hogy a Mol saját kezelésében van, vagyis nem vállalkozó üzemelteti, aktuális árairól pedig a budapesti központban döntöttek. Azaz nem egy úgynevezett franchise-rendszerben működtetett benzinkúton érte el a helyi vállalkozóval egyeztetve Tállai András az üzemanyagárak csökkentését, hanem a magyar gazdaság egyik legjelentősebb szereplőjénél.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »