Átlagosan 4 ezer forinttal emelkednek a nyugdíjak

Átlagosan 4 ezer forinttal emelkednek a nyugdíjak

Nyolc év alatt több mint negyedével nőttek a nyugdíjak, vásárlóértékük pedig tizedével haladja meg a 2010-es szintet – tájékoztatott az Emmi államtitkára.

A nyugdíjasok 2018-ban is számíthatnak a kormányra – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton. Rétvári Bence elmondta, a kabinet célja, hogy a gazdaság javuló teljesítményét minden generáció, így az idősek is érezhessék.

Kiemelte, a kormány az elmúlt években megteremtette a méltó, tisztességes idős kor feltételeit,

jövőre pedig további 3 százalékkal, átlagosan havi mintegy 4 ezer forinttal emelkednek a nyugdíjak.

Az államtitkár tájékoztatása alapján az idősek illetménye ezzel az emeléssel 2018-ban már 28,5 százalékkal haladja meg a 2010-es szintet, a nyugdíjak vásárlóértéke pedig mintegy 10 százalékkal múlja majd felül a nyolc évvel korábbit.

Rétvári Bence elmondta, hogy a kormánynak idén lehetősége nyílt nyugdíjprémium kifizetésére is a gazdaság teljesítménye alapján. Az államtitkár megjegyezte, a nyugdíjasok kiadásait a fentiek mellett olyan intézkedések is segítették, mint például a rezsicsökkentés, az Erzsébet-program ingyenes juttatásai, az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése, a gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök árának mérséklése, valamint a házi természetben nyújtott segítségnyújtás bővítése.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »