Autójukat is elhagyták a lebuktatott betörők

Egy pesterzsébeti utcát szemelt ki a betörőpáros, de gyakorlatilag mindent elrontottak, amit el lehetett egy bűntény során: az eset még január 16-án történt, a két férfi kora este, sötétedés után állt meg a Csoma utcában, majd „terepfelmérést” tartottak: egyikük több házhoz is becsöngetett azzal az ürüggyel, hogy egy tetőfedő céget keres.

Miután a sokadik csengetésre sem jött elő senki, a férfi felfeszítette a kiszemelt ház kapuját, aztán addig autóban várakozó társa is csatlakozott hozzá: az ablakot betörve bejutottak az ingatlanba, majd kutatni kezdtek.

A szomszédok azonban mégis otthon voltak, hiszen a zajok hallatára előjöttek, és megzavarták a gyanúsítottakat: a két férfi rémülten menekült, még autójukat is hátrahagyták -ennek is köszönhető, hogy a kerületi rendőrök egy napon belül azonosítani tudták egyiküket, és elfogató parancsot adtak ki a feltételezett tettes ellen.

A körözés hatására a páros három nappal később önként feladta magát a XX. kerületi kapitányságon, a nyomozók pedig házkutatás során megtalálták egyiküknél a bűncselekmény során használt szerszámokat is.

A gyanúsítottak ellen lopás vétségével nyomoztak, ám a rendőrség a napokban lezárta az ügyet, és vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészségnek, írja a police.hu.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »