Az Egyesült Arab Emírségek készíthette elő a vörös posztót Katar vesztére – Abu-Dzabi tagad

Az Egyesült Arab Emírségek készíthette elő a vörös posztót Katar vesztére – Abu-Dzabi tagad

Az Egyesült Arab Emírségek kormánya szervezte meg azt a hackertámadást, amelynek később döntő szerepe volt abban, hogy az emírségek, Szaúd-Arábia és szövetségeseik megszakították diplomáciai kapcsolataikat Katarral, és ultimátumot intéztek a kis öbölállam vezetőihez – jelentette vasárnap a The Washington Post című amerikai napilap.

A lap arról ír, hogy amerikai hírszerzési források úgy tudják, az abu-dzabi kormány vezető tagjai május 23-án vitatták meg a tervet. Másnap a katari állami hírügynökség honlapján megjelent egy cikk, amely arról szólt, hogy a katari emír, Tamím bin Hamad asz-Száni egy beszédében Iránt méltatta, és arról beszélt, hogy Katar remek kapcsolatokat ápol Izraellel.

Hasonló, az arab világban vörös posztónak számító jelentések jelentek meg a hírügynökség Twitter-fiókján is. Az ügynökség rögtön közölte, hogy hackertámadás érte, és el is távolították a cikket.

Az Egyesült Arab Emírségek tagad

A The Washington Post jelentését az emírségek washingtoni nagykövetsége hamisnak nevezte, és közölte, hogy az országnak “az égvilágon semmi köze nem volt az állítólagos hackertámadáshoz”.

Szaúd-Arábia, az emírségek, Egyiptom és Bahrein a múlt hónapban szakították meg diplomáciai kapcsolataikat Dohával. Gyakorlatilag blokád alá vették a szárazföldön csak Szaúd-Arábia felől megközelíthető félszigeten fekvő Katart, mert szerintük szélsőségeseket támogat, beleavatkozik szomszédai belügyeibe, aláássa a térség biztonságát és stabilitását.

(MTI)

Szaúd-Arábia koalíciója a labdarúgó-vb-t is elvenné Katartól

Újabb intézkedésekre készül a Katar-ellenes arab koalíció

Öböl menti viszály: Katar a követeléseket elutasítja, de tárgyalna

Tombol a politikai vihar az al-Dzsazíra körül

Szakértő: nem látni a mostani Katar-affér megoldását, akár Irán elleni háborúba is torkollhat a feszültség

Szaúd-Arábia és Izrael gazdasági együttműködésről tárgyal – Eddig sem nagyon haragudtak egymásra

Szunnita belviszály: négy ország megszakította diplomáciai kapcsolatait Katarral


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »