Az elutasítás után ismét tárgyalja az UNESCO a csíksomlyói búcsú felvételét

Az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) illetékes kormányközi bizottsága következő ülésén ismét tárgyalni fog a csíksomlyói búcsúnak az UNESCO szellemi kulturális örökségi listájára való felvételéről – jelentette be a román művelődési minisztérium.

“Románia és a Moldovai Köztársaság közös javaslatára a kulturális minisztériumnak sikerült elérnie, hogy a romániai és moldovai faliszőnyegszövés felkerüljön az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára. (…) Emellett Románia a csíksomlyói zarándoklat felvételét is javasolta. Az ezzel kapcsolatos dosszié kiegészítésre szorul, és az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottságának következő ülésén ismét tárgyalni fognak az előterjesztésről” – derül ki a szaktárca honlapján megjelent tájékoztatásból.

Hírdetés

Az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottsága november 28-a és december 2-a között ülésezett Addisz-Abebában, Romániát az Alexandru Oprean kulturális minisztériumi államtitkár vezette szakértői küldöttség képviselte az egyeztetésen.

Forrás: AGERPRES

The post Az elutasítás után ismét tárgyalja az UNESCO a csíksomlyói búcsú felvételét appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »