Az erdőszélen hagyta a leveleket egy postás Sopronnál

Az erdőszélen hagyta a leveleket egy postás Sopronnál

Kézbesítetlen levelekre akadt egy fiatal pár Sopronban. Egy 20 literes, kék szemeteszsákban több mint 140 küldemény, köztük számlák is voltak.

– Kutyasétáltatás közben találtuk meg a leveleket Bánfalván, az erdőszélen – mesélte Sándor Mátyás a Kisalföldnek. Párjával a lakott területtől száz méterre lettek figyelmesek a nejlonzsákra. Amikor belenéztek, megdöbbenéssel látták: a levelek egy része gumival van összefogva, ahogy a postások szokták rendszerezni.

– Rögtön gondoltuk, hogy ezek kézbesítetlen levelek, amiket a bánfalvi körzetben található utcákba címeztek. Bementünk a bánfalvi kispostára, hogy nem hiányoznak-e, ám ott nem tudtak semmiről. Összefutottunk a postásfiúval is, de azt mondta, nem tudja, hogyan kerülhettek oda a küldemények – mondta Mátyás. Ezek után keresték fel a Kisalföld szerkesztőségét, ahol elmondták az esetet, majd onnan a soproni főpostára vitték a küldeményeket a hivatalvezetőnek. Ő intézkedett, és a levelek többségét még aznap eljuttatták a címzettekhez. Paulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője közölte: a helyi postavezető vizsgálatot rendelt el, és kiderült, a próbaidejét töltő, új kézbesítő hagyta az erdőszélen a küldeményeket. Addig a munkájával kapcsolatban nem volt panasz, az eset miatt azonban elküldték a postától.

Ők is bűnbe estek

2016 februárjában egy hajdúszoboszlói postás nem adta át a pénzküldeményt a címzettjének, hanem a nevében aláírta a papírt, és zsebre rakta a 92 457 forintot.

2015-ben másfél év börtönre ítéltek egy postai ügyintézőt, aki nem rögzítette a számítógépes rendszerben a befizetett csekkeket, hanem elrakta a pénzt. 200 ezer forintot sikkasztott.

2014 augusztusában értesítette az egyik debreceni posta vezetője a rendőrséget, hogy egyik alkalmazottja aznap nem kézbesítette a rábízott (pénz)küldeményeket. Öt nap után Budapesten fogták el.

(Bors nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »