Az irányított káosz

Az irányított káosz

A ma embere – fejlettebb tájainkon – azért szeret tájékozódni a világ dolgairól. Ugyanis nem mindegy, mi lesz holnap vagy holnapután velünk, gyerekeinkkel és unokáinkkal.

Magam is szeretek tájékozódni, ezt elsősorban olvasással tudom megtenni. Nem vagyok válogatós, elolvasok a baloldaltól a jobboldalig mindent, vallásosat és ateista anyagokat is, nem kihagyva az új irányzatot – a „libseviket“ sem.

Miről is van szó?

Mint az elmúlt ötszáz év is bizonyítja, egy irányított káoszban élünk, a kérdés csak az irányítottság minősége és a káosz tervezett nagysága.

Ide tartozik minden, amit erről csak az utolsó években fel lehet emlegetni. Ilyen a migráció a maga Willkommens-kultúrájával, a globális gazdasági (és politikai) elit felemelkedése, a világ vagyonának elképesztő koncentrációja néhány százaléknyi ember kezében, a Covid-19 kisérlet és a körülötte kialakult hisztéria és cirkusz, na és persze, az Ukrajnában dúló háború is a maga atomháború-fenyegetésével. Ide tartozik egyelőre (sajnos!) a mesterséges intelligencia megjelenése is. És még lehetne sorolni…

A cél pedig nem más, mint minden elérhető és legalizálható eszközzel 100 év alatt legalább a felére csökkenteni a Föld lakosságát. Lehetőleg úgy, hogy az átlagos IQ-szint csökkenjen, ezzel lehetővé téve a könnyebb tömegmanipulációt a (természetesen nem létező) globalitásoknak, legyenek azok politikai, gazdasági vagy más jellegűek. Megindul egy „kevert“ bőrszínű embertípus kialakulása, amelyet eurázsiai-negroid keveréknek nevezhetnénk. Ez nem fantazmagória, az állatok között ez működik, gondoljunk csak a bibliai fekete bárányokra – ott ez fordítva működött. Az embertípusok keveredésének óhatatlanul ez lesz a végeredménye. Csak idő kérdése.

Azonban  van egy dolog, ami eddig elkerülhette az emberek figyelmét: a keresztényellenesség és ennek folytonos növekedése. Nem titok, a keresztények számszerint a legüldözöttebbek a világon. A múlt egy-két hónapban csak Franciaországban leégett legalább öt keresztény templom – most ne firtassuk az okokat!

Hírdetés

A világhálón való böngészés közben találtam rá (több helyen is) Miron Zuckerman pszichológus (Rochesteri Egyetem) néhány éve elkészült tanulmányára, amit most – ki tudja, miért – sok helyen a világban felmelegítettek. A professzor a több mint 60 tanulmány összegzése után azt állítja, hogy a vallásos emberek (tehát istenhívők) intelligencia-hányadosa (IQ-ja) jóval alacsonyabb az ateistákénál.  A Remény hetilap július 9-ei számában Gyurász Pál vezércikke is ezzel foglalkozik keresztény-katolikus szempontból, ahol a szerző az  újszövetségből idéz: „ Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosok elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek!“ (Mt 11,25).

Ilyen és más tanulmányokat ellenkező eredménnyel is lehetne írni, mert csakis pénz kérdése. Erre azonban eddig senki sem vetemedett és valószínű, hogy ezután sem fog. A keresztényeknek sincs erre szükségük…

Az IQ sem egy halmaz, készség, hanem több összetevőből áll, mint pl. helyzetfelismerés, problémamegoldó készség, zenei és harmóniai tehetség, stb. A másik oldalon pedig ezeknek csak egy része a velünk születt képesség, a többit tanulással és tapasztalattal szerezzük meg.

Meg aztán nem fölösleges megjegyezni, hogy aki ateista, az is vallásos (ill. hívő), mert hiszi, hogy nincs Isten. Azért hiszi, mert tudni nem tudhatja. Isten léte vagy nemléte nem bizonyítható tudományos alapon, mert ahhoz végtelen tudás kellene. Ezt pedig a mi szűk, többezer milliárd(?) fényéves terünk aránylag jól korlátozza.

Ki van ez rendesen találva!

Most már csak rajtunk múlik, engedjük-e magunkat is befolyásolni ezzel az irányított káosszal. Erről csakis mi, emberek dönthetünk az általános közjót szem előtt tartva! Ez is lehetne többek között a kereszténység-keresztyénség dolga.

Valakiknek nem fog tetszeni…


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »