Az iszlamizáció elleni küzdelem az FPÖ legfőbb ígérete

Megkezdődött az osztrák kampány, a Szabadságpárt az ország iszlamizálódása elleni küzdelmet tűzte zászlajára.
Az FPÖ a kampányindító nagygyűlését Welsben tartotta. A rendezvény komoly külsőségekkel kezdődött, volt tűzijáték, zászlóerdő, konfetti, egyszóval minden, ami egy ilyen bulira kell. A fő téma az összes megszólalónál ugyanaz volt: az iszlamizáció elleni küzdelem.

Elsőként a párt felső-ausztriai főnöke, Manfred Haimbuchner szólalt fel, őt Norbert Hofer, majd Heinz-Christian Strache követték. Strache kritizálta az SPÖ-t és az ÖVP-t is azért, mert a nagykoalíció pártjai az elmúlt évtizedben nem ismertek fel időben a problémákat és nem reagáltak időben.

Mi, szabadságpártiak mindig időben rámutattunk a problémára, de nem hallhattak meg minket, hanem gyűlöletkeltőnek és uszítónak bélyegeztek minket” — fogalmazott a politikus, aki külön kiemelte, hogy 2015-ben eleinte milyen rosszul reagált Ausztria a migrációs válságra.

A beszédében Sebastian Kurzot is kiosztotta Strache, mondván, Kurz már évek óta a kormány embere, de csak az utóbbi hónapokban állt elő a keményebb megnyilvánulásaival — írja a Kronen Zeitung.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »